Njemački bundesligaš skrbi za svoju zajednicu tako što dijeli besplatne godišnje karte!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.07.16. | 09:53

Tako se privlače nove generacije navijača...

U eri modernog nogometa rijetki su klubovi na najvišoj razini, a koji svoje navijače ne gledaju kroz prizmu „konzumenata“.

Darmstadt, njemački bundesligaš, odlučio je pokloniti besplatne godišnje ulaznice socijalno ugroženim stanovnicima grada. Iz kluba su objavili kako će podijeliti karte navijačima s niskim primanjima, djeci iz obitelji slabijeg imovinskog statusa i/ili obitelji koje imaju veći broj djece, kao i starijim osobama.

„Želimo pokazati da brinemo za ljude iz našeg grada, a našim stanovnicima dajemo mogućnost da uživaju u svom klubu na stadionu. Oduševljeni smo što smo im omogućili ovu akciju“, kažu iz Darmstadta.

Inače, klub nema problema s posjetom pa da mu je ovo nekakva potreba zakamuflirana pod lijepu gestu. Prošle sezone, u kojoj su debitirali u Bundesligi, bili su na visokom četvrtom mjestu po postotku ispunjenosti stadiona, sa 16.647 navijača koji su u prosjeku gledali utakmice uživo na stadionu koji prima 17 tisuća ljudi.

Ovo je primjer kluba koji bez obzira na to što igra u jednoj od najprominentnijih liga svijeta skrbi za zajednicu iz koje je potekao. Uopće ne sumnjamo kako će mu to itekako pomoći da i buduće generacije umjesto za Bayern, Real ili Barcelonu navijaju upravo za – Darmstadt.

(Foto: Action Images)


Tagovi

navijači

Ostale Vijesti