REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Nizozemsko kolo s derbijem u Rotterdamu: Ivanušec upitan, Šutalo ponovno ne igra

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 15:13

PSV ima 13 pobjeda u 13 kola, ali sada dolazi na noge prvaku

U nedjelju se igraju najvažnije utakmice 14. kola nizozemskog nogometnog prvenstva, a tamošnji mediji spominju i kakva je situacija s nekim od Hrvata.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Derbi je sraz prvaka Feyenoorda i neporaženog (13 pobjeda u 13 kola!) PSV-a. U momčadi iz Rotterdama postoje problemi na dvije pozicije, piše voetbalnews.nl.

Feyenoord je prošlog utorka igrao protiv Atlético Madrida s pomalo iznenađujućom početnom postavom. Nije se Ramiz Zerrouki nego Yankubi Minteh pojavio u početnih 11, što je Quintenu Timberu i Calvinu Stengsu dalo mjesto u veznom redu.

S obzirom na izjave trenera Arnea Slota na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv PSV-a, čini se da se vraća u vezni red sa Zerroukijem, Matsom Wiefferom i Quintenom Timberom. Kao rezultat toga, Stengs ispada, što ostavlja problem na poziciji lijevog bočnog.

U momčadi Feyenoorda tri su igrača koji bi se mogli kvalificirati za ovaj položaj. Minteh je čovjek koji je najviše u formi, ali po prirodi nije lijevo krilo. To su Igor Paixão i Luka Ivanušec pa su velike šanse da zaigra jedan od njih dvojice.

Brazilac je odigrao najviše utakmica od trenutnog kadra Feyenoorda i redovito pokazuje da može održati kvalitetu u vrhunskim utakmicama, poput prošle sezone u utakmici u De Kuipu protiv Ajaxa u kojoj je zabio vodeći pogodak. Paixão se stoga 'normalno' očekuje u početnoj postavi.

Vjerojatna postava Feyenoorda (4-3-3): Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Gimenez, Paixão.

Ajax, pak, želi nastaviti uzlaznom putanjom protiv NEC-a, a prema portal ad.nl, upitan je Josip Šutalo. Hrvatski branič vratio se ozlijeđen s međunarodnih nadmetanja s Hrvatskom te je zbog toga propustio posljednje dvije klupske utakmice, s Vitesseom i Olympique Marseilleom.

“Sljedeći dani će pokazati je li dovoljno spreman,” izjavio je trener Kopljanika John van 't Schip za web stranicu Ajaxa. U nedostatku Šutala, trener je pored Jorrela Hatoa na središnjeg braniča postavio Devynea Renscha i to mu se svidjelo.

“Rensch je pokazao protiv Marseillea, baš kao i protiv Vitessea, da je jako dobar na poziciji srednjeg braniča. Zajedno s Hatom unosi nogomet u našu igru. Nadamo se da će se moći dalje razvijati u tom pogledu i ostati u formi.”

Ajax je izgubio 4-3 kod Marseillea i stoga je eliminiran iz Europske lige. Amsterdamska momčad i dalje ima izglede za nastavak u Konferencijskoj ligi.

“Osvrćem se na momčad koja je bila vrlo dobra u utakmici. Vraćali smo se iz minusa nekoliko puta, tako da su otpornost i borbeni duh bili prisutni," rekao je Van 't Schip, koji je pohvalio napadača Briana Brobbeya. “Brian je zaokupio cijelu obranu Marseillea i zabio dva dobra gola. Samo je odigrao dobru utakmicu.”

Pod vodstvom Van 't Schipa Ajax je iz četiri natjecateljske utakmice osvojio 10 bodova i time se popeo na osmo mjesto.

"Želimo se pridružiti top 4. Sada se fokusiramo na peto mjesto", rekao je trener.

Ajax će u srijedu odigrati ostatak utakmice u gostima kod RKC-a, gdje će amsterdamska momčad braniti vodstvo od 3-2 iz 85. minute. Prije zimske stanke Van 't Schipova momčad odmjerit će snage sa Spartom iz Rotterdama i PEC Zwolleom u Eredivisie. (G)



Tagovi

FeyenoordAjaxEredivisiePSV EindhovenNECArne SlotJohn van't Schip

Ostale Vijesti