Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nisu Osijek i Bjelica jedini: Jorgea Obregona želi još jedan prvoligaš

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 14:15

Iako je ispao s Varaždinom u 2.HNL, interesa za Kolumbijcem ne manjka.

Jorge Obregon gotovo pa sigurno ovog ljeta napušta Varaždin. U klub je stigao u veljači 2020. godine, a tadašnji trener Toplak je u njemu dobio jednu nepredvidivost i opasnost u napadu s kojom je na kraju uspio izboriti ostanak u 1. HNL.

Obregon nije znao engleski, naravno ni hrvatski, a mnogi su u šali govorili kako ne zna ni španjolski. Ipak, ono što je znao je kako zabiti pogodak, a dosad ih je u 1. HNL skupio točno 10.

24-godišnji napadač rodom iz Puerto Tajade navodno je već neko vrijeme na meti Osijeka, ali sad se u igru uključio još jedan klub. Kako javlja Novi list, Obregona bi u svoje redove voljela dovesti Rijeka.

Budući da klub na kraju sezone napušta Josip Drmić, dok je Franko Andrijašević danas i službeno dogovorio suradnju s kineskim drugoligašem Zhejiang FC-om, jasno je kako su Tomiću potrebna neka nova rješenja u napadu. Vraća mu se Milan Ristovski, novi reprezentativac Sjeverne Makedonije, upitno je hoće li se produljiti posudba Sandra Kulenovića, a klub je napustio i Sterling Yateke koji je vratio u Austriju Beč.

Podsjećamo, o detaljima prelaska Franka Andrijaševića u kineski Zhejiang mogli ste čitati na Germanijaku.

Obregon je ugovorno vezan za Varaždin još godinu dana, ali iako njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 650 tisuća eura, za očekivati je da će ga klub 'pustiti' za puno manji iznos budući da će se njihovi prihodi ispadanjem u drugi rang hrvatskog nogometa poprilično smanjiti.

Nenad Bjelica navodno prati Jorgea Obregona, Denija Jurića i Taichija Haru, ali povratkom Mancea i otkupom Miereza teško je za očekivati da će dovesti i treće kvalitetno rješenje koji je unaprijed biti osuđeno na klupu.


Tagovi

Jorge ObregonHNK RijekaRijekanogometni transferitransferiNK VaraždinOsijekNenad Bjelica

Ostale Vijesti