Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Ništa od ponovne suradnje s Gavranovićem: Kvržić postao slobodan igrač, vraća se u HNL?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 17:52

U posljednje dvije sezone u Kayserisporu je skupio 48 nastupa, tri pogotka i jednako toliko asistencija.

Zoran Kvržić više nije član Kayserispora.

33-godišnji povremeni reprezentativac BiH napustio je redove turskog prvoligaša s kojim je dogovorio sporazumni raskid ugovora. Kvržić je u Tursku stigao u siječnju 2020. godine iz Rijeke, a u godinu i pol dana za klub je skupio tri pogotka i jednako toliko asistencija u 48 nastupa.

Kvržić je u 1. HNL igrao za Osijek i Rijeku, a sa 192 nastupa je sedmi na vječnoj ljestvici nogometaša iz BiH po broju nastupa u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Ispred njega su samo Bartolović (338), Mujčin (293), Beširević (279), Dodik (271), Karabeg (236) i Šehić (202).

U svojoj iznimno bogatoj karijeri igrao je još za Speziju i Sheriff, a iako je u ranijim danima bio desno krilo, posljednjih nekoliko sezone igra na mjestu desnog beka.

Kvržićevo ime upisano je zlatnim slovima u knjige NK Rijeke, a posebno se pamte njegove predstave protiv Stuttgarta i Dinama u finalu Kupa kad je prvo izvrsnom asistencijom, a onda još boljim pogotkom zapečatio sudbinu favoriziranih Zagrepčana na Aldo Drosini.

Nije nemoguće da Kvržić ponovno gledamo u 1. HNL. Naime, malo je klubova koji bi odbilo usluge ovako kvalitetnog igrača, a uz sve navedeno doznajemo kako je baš Rijeka, klub u kojem je odigrao najbolje partije svoje karijere, u potrazi za novim desnim bekom. Riječanima su bili zanimljivi neki HNL igrači, ali nakon što si je 'očistio papire', ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ponovno osvane na Rujevici.


Tagovi

Zoran Kvržićnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokKayserispor

Ostale Vijesti