Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Ništa od Pjace, Ademi ozlijeđen, što se događa s Theophileom!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.08.22. | 09:11

Francuz se oporavio od ozljede i bio je u zapisniku utakmice protiv Bodo/Glimta, ali Ante Čačić dao je prednost Emiru Dilaveru, koji je zamijenio Dinu Perića. Može li se iz toga naslutiti da je Kevin Theophile više uvrijeđen nego ozlijeđen i sve bliže odlasku iz Dinama, Čačić s njim ionako sve manje računa

U četvrtak je u Maksimiru nakratko zaživjela priča o povratku Marka Pjace u Dinamo, s nekoliko je strana došla informacija da se bivši Modri primaknuo dolasku i da bi u Ligi prvaka mogao igrati za Dinamo. No, brzo su u Dinamu i prelomili, od dolaska Marka Pjace neće biti ništa. Jednostavno, nisu u Maksimiru sigurni da im Pjaca treba u ovom trenutku, da bi, s obzirom na formu i nedostatak kontinuiteta, odmah bio pojačanje za Ligu prvaka. A s druge strane, Pjaca je preveliko ime i uživa preveliki respekt u Dinamu da bi mu itko želio priuštiti ulogu igrača s klupe i povremenog prvotimca. Zato je trenutno odgovor ipak 'ne'. Premda se oko Maksimira može čuti da je razlog i taj što Dinamo traži jednog drugog krilnog igrača, koji bi mogao stići prije kraja prijelaznog roka. No, o tom potom, poanta je da od Pjace zasad nema ništa.

A u utakmici protiv Bodo/Glimta ozlijedio se kapetan Arijan Ademi. Kako čujemo, od svih igrača koji su morali izići iz igre, Ademijeva ozljeda čini se najozbiljnijom. Kako je u četvrtak bio slobodan dan, tek će u petak ili subotu, Ademi napraviti dodatne testove i otkriti o kakvoj se ozljedi radi. No, prema prvim prognozama propustit će nedjeljni sraz u Šibeniku, uz nadu da će već idućeg vikenda protiv Rijeke biti spreman. Pogotovo za prvo kolo Lige prvaka u prvom tjednu rujna, to valjda neće biti upitno. U svakom slučaju, treba pričekati konačnu dijagnozu.

U sjeni, pak, svega što se događalo zadnjih dana u Maksimiru. od same utakmice protiv Bodo/Glimta do ždrijeba skupina Lige prvaka, ostala je engima oko Kevina Theophile-Catherinea. Naime, francuski stoper oporavio se od ozljede, već neko vrijeme normalno trenira, a protiv Norvežana je bio i na klupi. Očekivalo se da će, kad je iz igre zbog manjih problema, izišao Dino Perić, upravo on ući u igru. No, Čačić je ubacio Emira Dilavera, koji je donedavno, u toj stoperskoj hijerarhiji, bio ispod Theophilea. Očekivao se ulazak Francuza, kad je već Danas Lauritsen zbog crijevne viroze bio izvan momčadi. E sad, je li Theophile ponovno nešto ozlijeđen, iako ne znamo gdje bi se mogao ozlijediti i zašto je bio u zapisniku ako je imao nekih problema, ili je možda uvrijeđen statusom u Dinamu i činjenicom da Ante Čačić na njega sve manje računa? Pa je samo rekao da je ozlijeđen... A i u zadnoj je godini ugovora, a ponude za novi još nema pa se iz toga može naslutiti i da Dinamo s njim više ne računa ozbiljno. Po svemu sudeći, ostat će Josip Šutalo ovog ljeta u Maksimiru, Boško Šutalo se nameće kao ozbiljno pojačanje, tu su još Perić i Lautitsen, doista se čini da se KTC-ova era u Dinamu bliži kraju. Uostalom, takav smo mogući rasplet već više puta najavili.


Tagovi

GNK DinamoMarko PjacaArijan AdemiKevin Theophile-CatherineLiga prvakaHNL

Ostale Vijesti