ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Ništa od Legije, ali ni od povratka u HNL: Josip Elez na kraju sezone odlazi s europskog kontinenta?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.03.21. | 08:15

Pisalo se kako je Poljska njegova sljedeća destinacija, ali ipak neće karijeru nastaviti u društvu bivšeg kapetana Hajduka Josipa Juranovića.

Ukoliko je vjerovati njemačkim medijima, Josip Elez definitivno napušta Hannover 96 na kraju sezone. 26-godišnji centralni branič ove je sezone skupio tek devet nastupa u 2. Bundesligi, a budući da mu na kraju sezone ističe ugovor, u ovom trenutku sve upućuje na to da mu novi neće biti ponuđen.

Sa svega 19 godina Elez je iz Hajduka otišao u Lazio u transferu vrijednom 480 tisuća eura, a četiri godine kasnije otkupila ga je Rijeka za svega 20 tisuća eura više u odnosu na ono koliko ga je Lazio platio, ali taj otkup ugovora je aktiviran samo iz razloga jer su na Rujevici već imali kupca u vidu Hannovera 96. Elez je prvo odradio jednogodišnju posudbu za koju su uprihodili 500 tisuća eura, da bi ga onda na kraju sezone prodali za dodatnih 2,5 milijuna eura.

Njegov boravak na Rujevici ujedno je bio i najproduktivniji u njegovoj karijeri. Osvojio je dvostruku krunu u hrvatskom nogometu, sezonu kasnije igrao grupnu fazu Europske lige, ali iako je jedno vrijeme bio najavljivan kao budući reprezentativac, odlazak u Njemačku za njega se nije pokazao kao dobra odluka.

Ove zime njemački mediji su uvjeravali kako je Elez praktički dogovorio transfer u poljsku Legiju, ali izgleda kako se to ipak neće ostvariti. Naime, prema pisanju Sport Buzzera, 26-godišnji centralni branič karijeru bi trebao nastaviti u zasad neimenovanom klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Simpatizeri Hannovera 96 nemaju ništa protiv njegovog odlaska budući da rođeni Splićanin nije ispunio očekivanja, a sigurno će i u klubu malo odahnuti budući da su njegova primanja - od milijun eura godišnje - bila veliki uteg za klupski proračun.

Podsjetimo, osim Legije, spominjao se i potencijalni povratak u 1. HNL, ali njemački mediji uvjeravaju kako je prelazak u UAE 'gotova stvar'.

Za kraj dodajemo još kako je Elez skupio dva nastupa za U-21 reprezentaciju, a u kakvoj je formi posljednje vrijeme vidi se i po kretnji njegove tržišna vrijednosti koja danas iznosi 600 tisuća eura, dok je krajem 2018. godine bio 'težak' četiri milijuna eura.



Tagovi

Josip ElezHannoverUjedinjeni Arapski EmiratiHNLLegia

Ostale Vijesti