Honved Official
Honved Official

Ništa od Leccea: Luka Capan ima novi klub, karijeru nastavlja u susjedstvu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 14:39

Bivši branič Dinama, Lokomotive i Rijeke je bio slobodan igrač po odlasku iz Bursaspora.

Jednogodišnji ugovor s mađarskim Honvedom potpisao je 27-godišnji Zagrepčanin Luka Capan. Po odlasku iz Bursaspora, s kojom ne da nije uspio izboriti povratak u Super Lig već je ispao u 2.Lig Beyaz (treći rang tamošnjeg nogometa), Capan je posljednja dva mjeseca bio slobodan igrač, a na kraju je angažman pronašao u susjedstvu.

Ljetos su se u Honvedu dogodile velike promjene. Novi trener kluba postao je Škot Tom Courts kojeg se povezivalo s Rijekom, a u klub su stigli igrači poput Albija Doke (odšteta 300 tisuća eura, Gorica), Herdija Prenge (bez odštete, Kisvarda), Jaira Samperia (bez odštete, Malaga) te Brandona Dominguesa (bez odštete, Troyes). Budući da nisu najsjajnije ušli u novu sezonu te da nakon šest odigranih kola imaju treću najlošiju obranu lige (12 primljenih pogodaka), uprava kluba je odlučila osigurati pojačanje u posljednjoj liniji kojim bi se takvi problemi riješili.

Inače, u Honvedu je već dugi niz godina i 37-godišnji Splićanin Ivan Lovrić koji je skoro cijelu svoju igračku karijeru proveo u Mađarskoj (godinu dana bio je u Singapuru), a baš bio on, zajedno s Herdijem Prengom, Capanu trebao pomoći u aklimatizaciji na novu sredinu.

„Herdi Prenga je jedan od mojih najboljih prijatelja, pričao mi je puno o mađarskom prvenstvu i Honvedu, rekao je puno pozitivnih stvari o prvenstvu, stadionima, navijačima, tako da sam svjestan gdje sam stigao“, rekao je Luka Capan pa dodao:

„Iako je ovdje tek mjesec i pol dana, kad smo ranije razgovarali, hvalio je Honvéd, a budući da više od godinu i pol dana igra u Mađarskoj, uspio sam steći predodžbu o ​tome kakvo je prvenstvo. Svi vide da gotovo svaka momčad ima novi stadion, uvjeti su dobri, a istovremeno standard raste i razvija se u NB I, što me veseli. Jedva čekam debitirati, želim svojom igrom voditi momčad naprijed."

U karijeri je osvojio naslov prvaka Hrvatske s Dinamom te dva Hrvatska kupa s Rijekom.

“Tada sam još bio jako mlad, nisam ni igrao u toliko utakmica pa je pobjeđivati ​​drugačije nego kad imaš važnu ulogu u momčadi. Ujedno sam jako ponosan što sam bio prvak s Dinamom, bilo je to lijepo razdoblje moje karijere“, priča Capan, nakon čega nastavlja o periodu provedenom na Kajzerici i Rujevici.

 „I u Lokomitivi sam se osjećao odlično, bilo je puno mladih u momčadi i mogli smo napredovati, a u Rijeci smo dvaput osvojili Kup. Ovi uspjesi me ispunjavaju ponosom, divan je osjećaj visoko podići čašu. Lijepa je to uspomena, ali moram gledati naprijed, jer sada me čeka novi izazov s Honvédom. Tijekom karijere sam se gotovo cijelo vrijeme borio za naslove prvaka i Kupove, želim i u Kispestu doći do što veće razine. Momčad nije tako dobro krenula u sezonu, vjerujem da i ja mogu pridonijeti napretku. Ferencváros, Fehérvár, Kisvárda i PAFC također su izuzetno jaki rivali, ali radimo na tome da Honvéd također nastavi napredovati“, poručio je 27-godišnji Zagrepčanin.

Podsjetimo, Capana se ljetos povezivalo s nekim hrvatskim klubovima, ali i s talijanskim Lecceom. No, nakon što su Talijani uspjeli osigurati potpise Umtitija i Pongračića, postalo je jasno kako od angažmana Capana neće biti ništa pa se tako on morao okrenuti nekim drugim opcijama. Priliku za debi u dresu novog kluba nekadašnji U21 reprezentativac (sedam nastupa) imat će sljedećeg petka kad njegova momčad ide u goste kod Kisvárde. (I.A.S.)


Tagovi

HonvedLuka Capannogometni transferiMađarska

Ostale Vijesti