REUTERS/Stu Forster
REUTERS/Stu Forster

Ništa od Lazija: Josip Brekalo ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 13:36

Stigla nam je i potvrda transfera

Dugo su se lomila koplja o nastavku karijere Josipa Brekala. Manje je klubova koji se nisu spominjali od onih koji jesu. Još na proljeće izrazi je želju da napusti Wolfsburg, a klub mu je izašao u susret objavivši javno pod kojim uvjetima će ga pustiti.

Najčešće su se uz njegovo ime spominjali talijanski klubovi poput Atalante, Intera, Lazija i naposljetku Torina u kojem će nastaviti karijeru, potvrđeno je Germanijaku. Torino će Brekala dovesti na jednogodišnju posudbu s obvezom otkupa ugovora za ukupno 13 milijuna eura, a hrvatski krilni napadač će biti Torinov igrač do 2026. godine.


Velika je to vijest i za hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića koji vodi talijanski klub, a ovog vikenda javno je kritizirao upravu kluba da mu trebaju pojačanja ako žele rezultate. Čelnici Torina su na to reagirali pozitivno i počeli dovoditi Juriću dio onoga što mu treba. Sada na krilima Hrvata može pokušati napasti gornji dio tablice s obzirom da osim Brekala ima i Marka Pjacu koji je iz Juventusa stigao u susjedstvo po sličnim uvjetima.

Brekalo je u Wolfsburg stigao iz Dinama 2016. godine te u 122 nastupa za bio 22 gola i 17 puta asistirao. Jednu sezonu proveo je i na posudbi u Stuttgartu gdje je u 28 nastupa zabio 3 gola.

Ovo reprezentativno okupljanje izbornik Zlatko Dalić ga je izostavio s popisa, a dosad je za Vatrene nastupio 27 puta i zabio četiri gola.


Tagovi

Josip BrekaloIvan JurićMarko Pjaca

Ostale Vijesti