Ništa od Ibaneza u hrvatskom dresu: "Ljepše od teme reprezentacije je vidjeti da je Luis sretan u Zvezdi"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.04.16. | 08:41

Menadžer i tast bivšeg igrača Dinama, a danas člana Crvene zvezde, zaključio priču o njegovu eventualnom pozivanju u hrvatsku reprezentaciju.

Proteklih dana u dijelu hrvatskih medija trajala je kampanja „Luis Ibanez u hrvatskoj reprezentaciji na Euru“. Nekadašnji član Dinama oživio je karijeru u dresu Crvene zvezde i vrlo dobrim igrama u srpskom prvenstvu postao zanimljiv u kontekstu Vatrenih, koji već godinama imaju veliki deficit na poziciji lijevog beka.

I sam Argentinac s hrvatskim državljanstvom poručio je da bi volio zaigrati za Hrvatsku, no od toga ipak neće biti ništa. Naime, Ibanezov menadžer i tast Darko Alagić otkrio je za srpski Mozzart Sport da je razgovarao s Luchom i savjetovao mu da se fokusira isključivo na predstojeće izjave u Crvenoj zvezdi.

„Prvo zahvaljujem na lijepim riječima svim sportskim novinarima koji prate karijeru Luisa u periodu dok nastupa za Zvezdu. Sve to prenose i hrvatski mediji, pa imam osjećaj da Luis nije niti otišao iz Hrvatske. Što se tiče teme Luis i hrvatska reprezentacija, želio bih ovom prilikom prekinuti medijsko razvlačenje vezano uz njegov eventualni poziv. To u ovom trenutku šteti i njemu i klubu za koji trenutno nastupa. Bit ću kratak i jasan: niti će dobiti poziv, niti će ići na Europsko prvenstvo u Francusku“, kazao je Darko Alagić za Mozzart Sport.

Ibanez u Crvenoj zvezdi igra možda i najbolji nogomet karijere. Dovoljno je reći da je najučinkovitiji bek Europe s deset golova i 12 asistencija.

„Trenutni hrvatski izbornik Čačić bio je trener Luisu i u Dinamu, pa nije uopće realno da ga zove u reprezentaciju kada ga ni u Dinamu nije vidio na poziciji lijevog beka.“

To je mišljenje Alagića, koji je sa svojim štićenikom i zetom obavio razgovor.

„Razgovarao sam s Luisom o tome i mislim da će poslušati moj savjet da se fokusira isključivo na igre u Zvezdi. U ovom trenutku to je važnije od rasprave o tome hoće li ili neće dobiti poziv za reprezentaciju Hrvatske.“

Jedan od onih koji su se usprotivili pozivanju Ibaneza u hrvatsku nacionalnu vrstu bio je Joško Jeličić, nekadašnji reprezentativac, a danas cijenjeni stručni komentator. Po njemu, Ibanez je dobar momak, ali ne i kvaliteta za Hrvatsku, jer je srpsko prvenstvo preslabo i nije pravo mjerilo.

„Osvrnuo bih se na još neke komentare iz Zagreba koji spočitavaju kvalitetu srpske lige. Nije ona slabija od hrvatskog prvenstva, tako da je ta tema totalno smiješna. Luis je odnosom prema suigračima i klubu gdje god je igrao potvrdio da se radi o vrlo dobrom nogometu i još boljem mladom čovjeku koji može biti uzor svima.“

U hrvatskim medijima Ibaneza u kockastom dresu zagovarao je pak Dragan Džajić, legendarni as Crvene zvezde.

„Hvala Draganu Džajiću, govorio je biranim riječima i u superlativu o Luisu. Lijepo je sve to čuti od jedne legende. Nadam se da će Luis i u budućnosti ponašanjem pravog profesionalca potvrditi takve riječi i komplimente. Ljepše od teme reprezentacije je vidjeti da je Luis sretan u Zvezdi, da su mi kćerka i unuk sretni u lijepom gradu i da svi zajedno uživaju u okruženju koje su mu Zvezda i Beograd pružili“, zaključio je Darko Alagić u razgovoru za Mozzart Sport.


Tagovi

Luis IbanezHrvatska nogometna reprezentacijaCrvena zvezdaDarko Alagić

Ostale Vijesti