REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

„Nismo zabrinuti da će Dybala otići kao slobodan igrač“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.03.22. | 10:25

Žuta podmornica je jučer potopila Juventus, ali čelni ljudi talijanskog giganta ne brinu da će radi toga i činjenice da ove godine neće osvojiti naslov prvaka Italije ostati i bez svojeg ponajboljeg igrača.

Stara dama crveni se od srama. Godinama je Juve bilo sinonim za uspjeh, u prošlom desetljeću su u dva navrata stigli do finala Lige prvaka, dok su u Italiji osvojili toliko trofeja da ih je teško sve nabrojati. No, više to nije taj Juve. Obrambene okosnice više nema, u napadu su sterilni, a koliko su nisko pali vidjelo se i jučer kad ih je Villarreal razbio u Torinu.

Imao je domaćin više udaraca, kornera, posjed je bio na njihovoj strani… Puno statističkih parametara išlo im je u prilog, ali ne i konačan rezultat. 0:3 je stajalo na semaforu na kraju utakmice, Žuta podmornica plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka, a to je bio pečat na jednu iznimno lošu sezonu.

U Barceloni je krenula 'post Messi' era, a u Torinu 'post Ronaldo'. Obje momčadi su se borile u početku, reagirali su na to puno lošije nego što su stručnjaci i analitičari predviđali. U Barceloni je Ansu Fati trebao biti nasljednik legendarnog Argentinca, dok je u Torinu konce igre trebao dobiti Paolo Dybala.

19-godišnji Španjolac koji korijene vuče iz Gvineje-Bisau je veći dio sezone bio ozlijeđen, sad se polako vraća, a budući da je u pet utakmica u La Ligi skupio tri pogotka i jednu asistenciju mnogi su sigurni da će njegovim povratkom Xavi itekako profitirati te se uskoro vratiti u sam vrh španjolskog nogometa. A i svjetskog.

S druge strane, Dybala praktički tijekom cijele sezone nije imao problema s ozljedama, u svim natjecanjima je skupio 28 nastupa, 12 pogodaka i 6 asistencija, ali to nisu brojke koje bi Staroj dami osigurale neke bolje uspjehe od onih koje ostvaruju sada. Povrh svega, Dybala je u posljednjoj godini ugovora, za manje od 100 dana bit će slobodan igrač, ali u klubu su i dalje uvjereni da će s njim postići dogovor i nastaviti suradnju.

„Nismo zabrinuti da će Dybala otići kao slobodan igrač. Petorici igrača ističe ugovor na kraju sezone, odlučili smo da ćemo se o tome brinuti nešto kasnije, a igrači su to prihvatili“, istaknuo je Pavel Nedved, nekad igrač, a danas dopredsjednik Stare dame.

Juve je trenutno četvrta momčad Serie A, a vodeći Milan bježi im sedam bodova. Budući da je do kraja sezone ostalo devet prvenstvenih kola, sve se to da promijeniti, ali igra Stare dame ne obećava, baš kao što ne obećava ni činjenica da njihova igra nije na razini kakva bi trebala biti od prvaka.

Zimus je doveden Vlahović za nešto više od 80 milijuna eura, ali su isto tako klub napustili Kuluševski i Bentancur koji su postali novi igrači Tottenhama. Vjerovali su u klubu da njihovim odlaskom neće puno izgubiti, ali Juventusova momčad u ovom trenutku izgleda kao skup pojedinaca bez koja nije slagana s nekim dugoročnim planom, a to je nešto što je za Staru damu novost.

Izuzmemo li Vlahovića, de Ligta i Chiesu (koji je ozlijeđen do kraja sezone), u Staroj dami nema nekih velemajstora ove igre za koje će se reći da su među boljima na svojim pozicijama. Dybala je u silaznoj putanji, Morata bi se rado vratio u Španjolsku, Locatelli kao da 'bira utakmice', Rabiot i Arthur su razočarenja, a McKennie i Zakaria igrači koji ni sami ne znaju kako su danas tu gdje jesu. U Torinu su velike promjene neophodne, a sama činjenica da bi Dybala mogao napustiti klub besplatno ne ide im u prilog…


Tagovi

Paulo DybalaJuventusPavel Nedved

Ostale Vijesti