Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nikome ne gledaju u leđa: Hajduk nakon dvije godine apstinencije prvi na tablici

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 11:05

Posljednji put kad je Hajduk bio "na vrhu" Bijele je trenirao Burić

Poraz Osijeka u gostima kod Istre 1961 pokvario je Nenadu Bjelici dvostruko slavlje. S jedne strane, neki dan je napunio 50 godina, a s druge, upravo je utakmica na Aldo Drosini bila jubilarna stota za Bjelicu na klupi nekog kluba u HNL-u. Istra 1961 je bila bolja, slavili su Garcijine trupe rezultatom 2:0 i tako pokvarili Bjeličine fešte. S druge strane, taj poraz je gurnuo Hajduk na prvo mjesto, što navijači Bijelih ne pamte još tamo od 2019. godine.

Kako je primijetio Tomislav Globan s EFZG-a, nakon skoro dvije godine, Hajduk je opet prvi na tablici u 1.HNL! Nevjerojatan je to podatak, Bijeli nisu još tamo od trenera Burića i njegove pobjede početkom listopada na Poljudu protiv Varaždina. Golovima Jaira koji je nedavno preselio na Cipar, i Darka Nejašmića koji od ovog ljeta brani boje Osijeka, Bijeli su izbili na vrh tablice, no nisu se tamo dugo zadržali. Remijem protiv Lokomotive, i kasnijim dvostrukim porazom od Gorice (kup i prvenstvo), stvari su krenule nizbrdo.

Koliko je Hajduk imao problema u održavanju “koraka” s konkurencijom, najbolje se vidi upravo po ovom podatku. Danas je drugačije, Hajduk je upisao evo već četvrtu pobjedu zaredom i premda će možda izgubiti svoju prvu poziciju na tablici u bližoj budućnost, ništa ne upućuje da se na nju neće možda brzo i vratiti.

Što se tiče “crne rupe” od listopada 2019. godine do danas, Hajduk je vjerojatno iz tog razdoblja nešto i naučio. Ostaje još primijeniti nova znanja na europskim utakmicama kako bi Gzira, Tobol i slični klubovi postali stvar prošlos


Tagovi

HajdukDamir BurićDarko NejašmićJairoVaraždin

Ostale Vijesti