PAUL ELLIS/Action Images
PAUL ELLIS/Action Images

Nikola Vlašić zamjena za Jessea Lingarda?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.08.21. | 14:43

Njegov potencijalno novi poslodavac ima 40 milijuna funti spremnih za transfer.

Poznati Telegraph javlja kako West Ham nije zainteresiran samo za hrvatskog stopera iz Marseillea Duju Ćaletu-Cara već jednako tako intenzivno razmišljaju o angažmanu Nikole Vlašića.

Buduća okosnica Vatrenih već je jednom nogom na izlazim vratima CSKA Moskve, ali iako je ispočetka sve izgledalo kao da će on gotovo pa sigurno karijeru nastaviti u Milanu, sad su se u priču oko njegovog dovođenja upleli i Čekićari.

Momčad Davida Moyesa je na početku sezone odradila dvije fantastične utakmice. Prvo su u otvaranju sezone svladali na gostovanju Newcastle rezultatom 2:4, da bi onda jučer četiri pogotka zabili i Leicesteru s tim da su Lisice u njihovu mrežu zabili jedan manje. Prvo ime momčadi je Michail Antonio koji je jučer ušao u zlatne knjige londonske momčadi budući da je postao igrač s najviše zabijenih pogodaka u dresu West Hama u Premier ligi. Prije njega je tron – dovoljno dugo – držao legendarni Talijan Paolo Di Canio.

Da Antonio nastavi zatrpavati suparničke mreže uprava kluba odlučila je da mu treba dovesti još jednog ofenzivno orijentiranog veznjaka koji bi bio 'zamjena' za preporođenog Jessea Lingarda koji se nakon šestomjesečne posudbe vratio u United. Čekićari zasad nemaju problema s realizacijom, ali dovođenjem još jednog kvalitetnog rješenja i igrača koji je sposoban iz drugog plana ugroziti suparnički gol sigurno bi puno olakšao život Součeku, Fornalsu, Bowenu, ali najviše od svih Antoniju.

Telegraph javlja kako je Vlašić jako zanimljiv Davidu Moyesu, a budući da je financijska slika kluba veoma dobra, dodaju i kako bi si West Ham taj transfer mogao priuštiti bez većih problema. Naime, prema njihovim saznanjima, West Ham sad ima na raspolaganju 40 milijuna funti bez da prethodno moraju nekoga prodati, a ta svota novca bila bi i više nego dovoljna da se osigura dolazak hrvatskog reprezentativca.

Prije nego li se u potpunosti revitalizirao svoju karijeru u CSKA Moskvi, a kasnije postao i prvo ime ruske Premier lige, Vlašić je osjetio čari otočkog nogometa. Rođeni Splićanin bio je član Evertona, ali je tad bio suviše mlad i neiskusan da bi ostvario sva očekivanja navijača 'onog drugog' kluba iz Liverpoola.

Sad je priča nešto drugačija te bi Vlašić eventualnim dolaskom odmah postao jedna od glavnih uzdanica West Hama. Vezna linija Rice, Souček i ispred njih Vlašić djeluje uistinu zanimljivo, a nema nikakve sumnje da bi navijači londonskog kluba bili oduševljeni kad bi se transfer realizirao.

Što se tiče CSKA Moskve, tu je sve jasno – iz kluba za Vlašića traže 30 milijuna. Na rate, prvo posudba pa obvezan otkup… Ništa im nije bitno osim da ukupan iznos na kraju cijele priče bude 30 milijuna eura.

Hoće li se transfer u konačnici realizirati, tek treba vidjeti, ali ukoliko misle nešto napraviti po tom pitanju, čelnici West Hama ne smiju gubiti vrijeme jer se prijelazni rok bliži svom kraju.


Tagovi

Nikola VlašićCSKA MoskvaEvertonJesse LingardWest Ham

Ostale Vijesti