Niko Kovač zadržao Eintracht Frankfurt u Bundesligi! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 23.05.16. | 22:28

Nekadašnji njemački prvak, finalist Kupa prvaka i osvajač Kupa Uefe na godinu će igrati svoju 48. bundesligašku sezonu, po čemu je u Njemačkoj uspješnije tek sedam klubova.

Niko Kovač je uspio! Hrvatski stručnjak zadržao je Eintracht Frankfurt u Bundesligi pobijedivši u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija u gostima Nürnberg s 1:0!

Prva utakmica završila je 1:1, što je značilo da je Kovačevoj momčadi kod trećeplasiranog sastava 2. Bundeslige trebala pobjeda ili barem remi s golovima. Eintracht je u uzvratu bio bolji suparnik, a do minimalne, ali ostanka vrijedne pobjede došao je u 66. minuti kada je Haris Seferović pospremio loptu u mrežu iz blizine poslije sjajnog prodora Mijata Gačinovića.

Orlovi iz Frankfurta tako su sačuvali bundesligaški status, koji im opasno visio početkom ožujka kada je Armin Veh nanizao sedam utakmica bez pobjede. No, tada je na klupu Eintrachta zasjeo Niko Kovač i unatoč teškom rasporedu uspio zadržati 16. mjesto.

Bivši hrvatski izbornik u devet bundesligaških utakmica upisao je četiri pobjede, a ključna je bila ona u pretposljednjem kolu protiv Borussije Dortmund (1:0). Malo je nedostajalo da Eintracht ostane prvoligaš i bez dodatnih kvalifikacija, ali je u zadnjoj rundi poražen kod Werdera u samoj završnici (0:1), u situaciji kada je trebao bod.

Sada to više nije bitno, jer nekadašnji njemački prvak, finalist Kupa prvaka i osvajač Kupa Uefe na godinu će igrati svoju 48. bundesligašku sezonu, po čemu je u Njemačkoj uspješnije tek sedam klubova.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Eintracht FrankfurtNiko KovačNurnberg

Ostale Vijesti