Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Niko Galešić probudio unutarnjeg Juninha Pernanbucana u sebi i spektakularnom golčinom odveo Rijeku u polufinale!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.02.24. | 16:00

Velemajstorija stopera Rijeke odvela je Sopićevu momčad u polufinale Kupa.

Nakon što su prolazak u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa ovog utorka izborili Lokomotiva i Hajduk pobjedama protiv Osijeka, odnosno Varaždina, ove srijede je treći putnik u polufinale postala Rijeka koja je s 1-0 bila bolja od domaćina Rudeša. Gosti su do pobjede došli čudesnim pogotkom Nike Galešića koji je u 79. minutu s 30 metara iz slobodnog udarca zabio za pobjedu, a kakva je to velemajstorija bila najbolje svjedoči i reakcija Nike Kranjčara koji je nakon ove 'bombe' stopera Rijeke u nevjerici kimao glavom. A kad netko poput njega tako reagira, onda nema potrebe naglašavati o kakvoj je golčini riječ...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 6. minuti zabilježen je prvi udarac Rudeša. Latković je opalio s oko 25 metara, no njegov pokušaj ukrotio je Martin Zlomislić čiju je lijevu ruku čuvala i kapetanska traka u ovom ogledu. Rijeka je imala nešto veći posjed u početku utakmice, odnosno prvih 15-ak minuta, dok je Rudeš brzom tranzicijom (Latković, Grezda, Špeljak) nastojao zaprijetiti gostima tako da s nekoliko okomitih dodavanja brzonogi trojac iskreira priliku za pogodak.

Rijekin prvi konkretan pokušaj vidjeli smo u 12. minuti kad je s 15 metara svoju sreću oprobao Marić, ali bila je to laka zadaća za kapetana Rudeša Matkovića.

Nošeni glasnom podrškom Rudeš Boysa, izabranici Davora Mladine u prvih su pola sata ostavili pristojan dojam protiv favoriziranih gostiju. Kombinirana momčad Rijeke je pokazivala kvalitetu, ali ne i kombinatoriku kojom bi lakše došli do pozicije iz koje bi postigli prvi pogodak na utakmici koji u ovakvim okršajima često biva ključan.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELLFoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvih 45 minuta u najmanju ruku nije oduševilo. Na strani kombinirane momčadi Rijeke bila je kvaliteta, a na strani domaćina jedna istaknuta želja da barem u svojem dvorištu pruže dobar otpor. Na tribinama ŠC Rudeša bili su polaznici HNS-ove trenerske akademije među kojima su Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar, Nikica Jelavić Danijel Pranjić, Igor Bubnjić, Mirko Hrgović i brojni drugi majstori nogometne igre, ali spomenuto društvo sigurno nije uživalo u izvedbi Plavih i Bijelih. Da su kojim slučajem oni bili na terenu, vjerojatno bi prepune tribine uživale bolji nogomet. Zapravo, ne vjerojatno, već sigurno.

Da Sopić nije došao u svoj kvart izgubiti od svoje nekadašnje momčadi vidjelo se i po prvim promjenama. Drugo poluvrijeme tako je na terenu bio Marko Pjaca, nekadašnji suigrač ranije navedenih velemajstora, dok je umjesto Bande u igri bio Petrovič.

Na prvu priliku u nastavku čekali smo manje od tri minute. Kod domaćina je pogriješio Pavlović, Ivanović se našao u prilici, ali njegov je odmjeren udarac zaustavila greda. U nastavku akcije ni Petrovič nije uspio poentirati pa je tako najbolja prilika na ogledu otišla u nepovrat. U 56. je sjajno tukao Fruk nakon lijepog prolaza Gode, no Marković je sjajnom paradom obranio pokušaj prvog asistenta HNL-a s 15 metara. Šest minuta kasnije je vrlo dobru priliku zapucao Marić nakon što ga je lijepom povratnom loptom uposlio Ivanović, a sve to je prilično naljutilo Sopića budući da je njegova momčad nakon sat vremena igre mogla imati gol ili dva prednosti...

A onda, u 79. minuti, nešto čudesno se dogodilo na ŠC Rudešu.

S 30 metara, iz slobodnog udarca, Niko Galešić je pogodio nemoguće. Bio je to udarac u stilu Juninha Pernanbucana, lopta se digla pa onda naglo pala i Rijeka je došla do vodstva. Niko Kranjčar kimao je glavom u nevjerici, a kad on tako reagira na pogodak stopera Rijeke, onda se ne može ništa drugo reći osim - bravo, majstore! Čudesno! - 1-0

Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao, iako je u 87. minuti Obregon mogao povećati prednost budući da je imao priliku serviranu kao na pladnju, ali nešto sporija reakcija Kolumbijca omogućila je stopere domaćina da blokiraju njegov udarac.

Rudeš – Rijeka 0-1

Strijelci: 0-1 Galešić (79.)

Stadion: ŠC Rudeš, gledatelja: 485

Glavni sudac: Duje Strukan (Split), pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Alen Jakšić (Split), četvrti sudac: Mario Zebec (Cestica), VAR: /, AVAR: /.

Žuti kartoni: Latković, Šehić (Rudeš)

Crveni kartoni: /.

Rudeš (4-2-3-1): Marković – Šehić (84. Camara), Mrčela, Pavlović, Karačić – Pasariček, Vukmanović – Latković (68. Petković), Ćorić (60. Doležal), Grezda (60. Topić) – Špeljak (84. R. Brajković)

Rijeka (4-3-3): Zlomislić – Veiga, Dilaver (78. Radeljić), Galešić, Goda – Fruk, Banda (46. Petrovič), Hodža – Grgić (46. Pjaca), Marić (74. Obregon), Ivanović (64. Bogojević).



Tagovi

HNK RijekaRijekaNK RudešRudešHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti