REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Nikada nije ni otišao: Maradonin kip osvanuo na stadionu u Napulju (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 21:52

Sraz Napolija i Lazija je počeo uz prekrasnu gestu...

A kako drugačije nego maestralno.

Taman pred početak utakmice između Napolija i Lazija, stadion San Paolo koji je promijenio svoje ime u stadion Diega Armanda Maradone, zasvijetlio uz tisuće bljeskalica na mobilnim telefonima. Publika je počela klicati Dijegovo ime, a veliki kip ovog besmrtnog nogometnog genijalca je ušao na atletsku stazu i krenuo u svoj počasni krug.

Stadion je bio u deliriju, klupska legenda se vratila u svoj drugi dom točno godinu i tri dana od svoje prerane smrti u 60. godini života. Upalio se i veliki zid gdje su se video-vezom javili Pele i Antonio Careca. Slavni Brazilac je samo kratko poručio kako je Maradona bio prijatelj kojeg nikada neće zaboraviti.

Javio se i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino. Bilo je tu i nekoliko klupskih legendi novijeg datuma poput Fabija Cannavara. Svi oni su došli s istim ciljem, pokloniti se skulpturi jednog od najvećih nogometaša svih vremena. Za mnoge je on neusporedivo prvi, a dojam je da tako misli i cijeli Napulj.

Zanimljiv je bio i govor Corada Ferlaina, bivšeg predsjednika Napolija, taman iz ere velikog Maradone. Kako je rekao u kratkom obraćanju gledateljima kojih je danas bilo oko 40 tisuća na tribinama, kupovina Maradone iz Barcelone je bio jedan nesvakidašnji potez koji su neki navijači Blaugrane i pozdravili. Tvrdi kako je u glavi vidio sve osim ovoga što se događa danas.

Nitko nije mogao predvidjeti da će Maradona postati nogometno božanstvo.

U to je u početku vjerovao samo Diego. Napoli mu je dao prostor i odriješite ruke, a on im je vratio sve to s kamatama. Naslovi ostaju u vitrinama, ali memorija je zato trajnija od bilo koje materije. Duboko vjerujemo da će i u dalekoj budućnosti Napulj negdje imati spomen na svog Maradonu. Sve drugo bi bila nepravda.

Da bude tako, pobrinuo se grad koji će ovu skulpturu postaviti u gradu nakon što odradi još jedan krug po stadionu.



Tagovi

Diego Armando MaradonaNapoliLazio

Ostale Vijesti