Action Images
Action Images

Nijemci i Englezi predvode neslavno društvo najgorih u “ligama petice”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.02.21. | 18:02

Upravo su imena poput Parme, Schalkea, Torina ili, pak, njemačke Herthe ona koja najviše odskaču u ovom neslavnom društvu

Većina nogometnih zaljubljenika bez problema će nabrojati vodeće momčadi po “ligama petice”, a samim time i ponajbolje u Europi, no malotko će se pohvaliti znanjem kada su u pitanju oni najgori. Upravo njima pozabavili su se na Redditu te napravili ljestvicu trenutno najlošijih 20 ekipa, na kojoj pet prvih pozicija zauzimaju po dva njemačka, odnosno engleska kluba te jedan talijanski.

Najgora momčad, kada je u pitanju pet najjačih liga Europe, njemački je davljenik Schalke 04, koji je u 19 odigranih kola slavio samo jednom i pet puta remizirao. Drugim riječima, nekad slavni “Rudari” spali su na niske grane i ove sezone sakupili samo osam bodova. Zahvaljujući tom skromnom učinku našli su se na čelu ove neslavne ljestvice.

Odmah iza njih je engleski Sheffield Utd, koji je, ipak, proigrao u zadnje vrijeme upisavši tri pobjede u posljednjih pet susreta. Nastave li ovim tempom mogli bi se uskoro spasiti s ovog popisa, što ne možemo garantirati za Mainz 05, koji muku muči iz kola u kolo. Četvrto mjesto najgorih ekipa drži bivši Bilićev klub WBA, sa samo dvije pobjede u 22 kola, a u top pet ugurao se i talijanski Crotone, koji je tek neznatno lošiji od još jednog slavnog kluba - Parme.

Upravo su imena poput Parme, Schalkea, Torina ili, pak, njemačke Herthe ona koja najviše odskaču u ovom neslavnom društvu, ali i dokaz koliko skupe mogu biti pogrešne klupske politike koje se vode u nemalom broju nekada slavnih klubova. Klubova koji trenutno nisu u ovome društvu, ali bi se uskoro mogli naći.



Tagovi

lige peticeSchalke

Ostale Vijesti