Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Nije zvijezda kao Perišić, Livaja, Kalinić i Brekalo, ali Hajduk je nezamisliv bez njega

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 08:01

Emir Sahiti ima odličnu statistiku ove sezone koju je 'podebljao' s tri asistencije protiv Slaven Belupa

U komentarima na utakmicu Hajduka protiv Slaven Belupa koju su Bijeli dobili 4-0, naglasak je stavljen na super gol Nikole Kalinića, prvijenac Josipa Brekala, ali jedan čovjek zaslužio je posebne epitete zbog tri asistancije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Emir Sahiti preskočio je dvoboj protiv Osijeka zbog tri žuta kartona, a onda se vratio u velikom stilu s tri dodavanja u drugom dijelu za golove Brekala, Anthonyja Kalika i Filipa Čuića. Jedna asistencija ljepša od druge, golovi također, a za njih najzaslužniji junak ove priče koji je u Hajduk stigao 2018. godine i u Splitu se osjeća kao doma.

Tako je i na terenu, dobro je trener Ivan Leko kada Sahiti nije bio baš u formi, ali ga je čekao i – dočekao. Jer svojim pogotkom riješio je Derbi protiv Dinama na punom Poljudu. Gol koji je označio najdražim u karijeri, priznao nam je to u nedavnom intervjuu na pripremama u Umagu. Na priipremama je radio dobro premda ga u utakmicama nije išlo u rubrikama 'golovi' i 'asistencije', a ionako je isticao da njihe važan njegov doprinos nego pobjeda Hajduka.

Ovaj Kosovar došao je 2018. godine u Hajduk II na posudbu iz Rabotničkog, kasnije i dobio ugovor, bio na posudbi u Šibeniku gdje je skrenuo pozornost na sebe između ostaloga i pogotkom za pobjedu momčadi sa Šubićevca na Poljudu. Šibenik je imao pravo na otkup ako se igrač slaže, no sportski direktor Mindaugas Nikoličius želio ga je natrag u Hajduku i – pogodio.

Sahiti nije zvijezda poput Ivana Perišića, Marka Livaje, Nikole Kalinića i Josipa Brekala čiji su dresovi u izlogu Hajdukova fan shopa, ali momčad je nezamisliva bez njega. Nominalno je desno krilo u ovoj konstelaciji snaga, ali može igrati i lijevo, a sjećamo se da je u Hajduku II igrao veznog.

Energiju je uvijek imao, a u utakmici sa Slaven Belupom, za razliku od prvog dijela, u drugom ga je sve išlo te je upisao tri asista.

Ove sezone za Hajduk je odigrao ukupno 26 utakmica u svim natjecanjima te dao šest golova i te imao još šest asistencija što je za krilnog igrača odličan učinak. Ugovor mu vrijedi još dvije i pol godine, vidjet ćemo što donosi ljetni prijelazni rok, jer za njega ima interesa, no trenutno je fokusiran samo na Hajduk i kako osvojiti titulu. Transfermarkt ga cijeni na 2,3 milijuna eura, Hajduk bi mogao zaraditi na njemu. Nekih upita je bilo i ove zime no nije dolazilo u obzir s obzirom koliko je on važan Bijelima.

A nevjerojatno, ali istinito, kada se vrati Perišić na teren i bude spreman za igranje od početka, uz Brekala koji će se morati preseliti na desnu stranu, Sahitiju prijeti – klupa. Jer kako da starteri ako su zdravi, ne budu Perišić i Brekalo na krilima. Ali koliko god je blizu Perišićev povratak, toliko je i daleko, stoga Sahiti može još dosta toga donijeti dobroga Hajduku svojim učinkom.



Tagovi

Emir SahitiHajdukSlaven BelupoMarko LivajaIvan PerišićNikola KalinićJosip BrekaloNK ŠibenikMindaugas NikoličiusHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti