Nije uspio u hrvatskim niželigašima pa ostvario milijunski transfer u ligu petice

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.07.19. | 09:30

Bio je i na probi u Prvoj HNL.

Šira hrvatska nogometna javnost teško da je čula za ime Vlatko Stojanovski. Ne, nije riječ o poznatom makedonskom gitaristu Stefanovskom, nego o napadaču Stojanovskom.

ODIGRAJ Engordany - La Fiorita

22-godišnji golgeter u Hrvatsku je stigao u rujnu 2016. godine u redove Splita. Potom je nakon samo pola godine preselio u Neretvanac iz Opuzena na posudbu, nakon čega se vraća na Park mladeži. Nije se tamo dugo zadržao – otišao je u Drugu HNL u redove Dugopolja gdje je u 16 prvenstvenih nastupa upisao četiri gola.

Makedoncu to nije bilo dovoljno da bi ostao u Hrvatskoj te se bez odštete vratio u domovinu gdje je potpisao za Renovu. Tamo je eksplodirao.

U 31 prvenstvenom nastupu upisao je 18 golova i pet asistencija, što je bilo dovoljno da ga zapazi francuski prvoligaš Nimes. Upravo su Francuzi, koji su lani završili na devetom mjestu prvenstvene ljestvice, isplatili milijun i pol eura Makedoncima, prenosi francuski portal gefootballnewsfrance.com te je Vlatko Stojanovski prešao u Ligue 1. Potpisat će trogodišnji ugovor.

Zanimljivo je da je bio na probi u hrvatskom prvoligašu Slaven Belupu prije godinu dana, ali očito ga ni tamo struka nije zamijetila. Sada je ostvario rekordan izlazni transfer makedonske Prve lige…

 

 

 

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Nimes Olympique official)


Tagovi

Treća HNLDruga HNLNeretvanacDugopoljeSplitNimesVlatko Stojanovski

Ostale Vijesti