Nije uspio u Hajduku, a sad je na korak od transfera u Premier ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.08.19. | 00:22

Southampton, Leeds United i Aston Villa ostali su u utrci za bivšeg veznjaka Hajduka.

Pitate se odakle takav interes klubova iz Premiershipa za malo poznatog hrvatskog veznjaka, naime, lani je sjajnim predstavama na sredini terena pomogao svom klubu sačuvati prvoligaški status i ove sezone.

Neće uživati u plodovima svog rada u Portugalu i dogodine jer će, nagađa se, završiti na Otoku u transferu vrijednom oko dva milijuna eura.

Njegovo ime bilo je u skautskim izvješćima Leicester Cityja, Watforda i Wolvesa, a navodno je već odbio ponudu Lillea i neimenovanog ruskog prvoligaša ovo ljeto jer ima ambiciju zaigrati u Engleskoj. Southampton i Aston Villa nude mu mogućnost selidbe među otočku elitu, a Leeds opciju igranja u Championshipu.

U Portugalu je na sebe već skrenuo pažnju velikana Sportinga i Benfice te na Iberskom poluotoku ima status sličan onom Filipa Krovinovića, kojeg je životni put odveo u sličnu ulicu, iz Hrvatske je otišao u manje poznati portugalski klub, a danas igra na Otoku.

Vuković je izdanak omladinske škole Hajduka, iz kojeg je s 19 godina otišao u Dugopolje. Tri godine kasnije, Hajduk ga je vratio u svoje redove, ali ponovo nije imao previše uspjeha i sreću je potražio u Istri. Kasnije je imao epizode u Splitu, Vitezu i Olimpiku iz Donjecka, prije nego se skrasio u Maritimu.

U portugalskom je prvoligašu na početku bio u drugoj momčadi, a kada je krajem listopada uskočio u prvi sastav, iz njega više nije izlazio i sada je standardan član udarne postave Maritima. Uskoro možda i nekog engleskog premierligaša…

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Josip VukovićHajdukIstra 1961Maritimoprijelazni roktransferi

Ostale Vijesti