Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Nije uspio pomoći Crnima u očuvanju prvoligaškog statusa, a sad će igrati s nekoć omiljenim Zagrepčaninom u Splitu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 13:24

Za vrijeme reprezentativne stanke već je nastupio za mađarski klub u prijateljskom ogledu.

Tri trofeja je u igračkoj karijeri osvojio Marko Brtan, danas 31-godišnji veznjak koji će karijeru nastaviti u Mađarskoj. Prvo je u sezoni 12./13. s Hrvatskim dragovoljcem izborio plasman u HNL, zatim je 2018. bio prvak Estonije s Kaljuom, da bi u sezoni 20./21. osvojio i naslov prvaka u susjednoj BiH gdje je branio boje Borca. Nakon što je odlučio napustiti Banja Luku, skoro pola godine bio je u potrazi za angažmanom, da bi ga onda u proljetnom dijelu prošle sezone angažirali čelnici Hrvatskog dragovoljca s kojima nije uspio pomoći u očuvanju prvoligaškog statusa.

Pod vodstvom Dragana Tadića, Marko Brtan je prošle sezone skupio osam nastupa u HNL-u, što znači da mu nedostaje svega jedan da uđe u klub 100. To se, barem zasad, neće dogoditi tako brzo, jer prema informacijama koje dolaze iz susjedstava Brtan će uskoro postati novi igrač Mezőkövesd Zsóryja s kojim bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor.

(2.50) Mezőkövesd (3.25) Paks (2.60)

Središnji veznjak u novom će klubu igrati s nekad omiljenim Zagrepčaninom u Splitu, Tomislavom Kišom, s tim da će ga u novom klubu dočekati i Andrej Lukić te Dino Beširović.

Mezőkövesd nije najbolje otvorio novu sezonu, nakon osam odigranih kola nalaze se na pretposljednjem mjestu tamošnjeg prvenstva, a slab ulazak u sezonu već je rezultirao smjenom trenera budući da je Attilu Supku zamijenio njegov imenjak Kuttor.

(2.50) Mezőkövesd (3.25) Paks (2.60)

Ljetos je, nakon dvije veoma dobre sezone u klubu, iz Mezőkövesda otišao Marin Jurina koji je potpisao za saudijski Al- Faisaly kojeg vodi Ante Miše. Jubilarni 10. hrvatski nogometaš u redovima Mezőkövesda uskoro bi trebao postati Marko Brtan, a službena potvrda njegovog dolaska očekuje se do kraja tjedna.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Marko BrtanMezokovesd

Ostale Vijesti