Ivo Cagalj / Pixsell
Ivo Cagalj / Pixsell

Nije Štimac jedini Hrvat koji osvaja Indiju: Bivši U21 reprezentativac zabio 11 golova pod paskom poznatog Nijemca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 12:45

Sjećate li se ovog napadača?

Indijska liga broji 11 klubova, a s obzirom na to da se igra dvokružno i svaki klub odigra svega 20 utakmica u regularnom dijelu prvenstva, sezona je, računajući i doigravanje, trajala samo šest i pol mjeseci i već je završena. Prvak je Mohut Bagan, koji je u finalu porazio Bengaluru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nama je posebno zanimljivo bilo ispratiti nastupe dva hrvatska igrača koja nastupaju. Marko Lešković odigrao je 18 utakmica u dresu Kerala Blastersa, koji su ispali u prvoj rundi doigravanja od viceprvaka. Bivši igrač Osijeka, Rijeke, Dinama i Lokomotive, usput je zabio i jedan gol.

Znatno efikasniji od Leškovića bio je Petar Slišković, što i ne čudi jer je po vokaciji napadač. Ako vam ovo ime zvuči poznato od nekuda, dovoljno je samo sjetiti se nastupa U21 reprezentacije Hrvatske 2011. godine. Naime, Slišković je doveden u mladu hrvatsku reprezentaciju kao pojačanje iz njemačke dijaspore, ali u sedam odigranih utakmica nije zabio nijedan gol.

Karijeru je uglavnom gradio kroz klubove u njemačkim nižim ligama, no vrijedi spomenuti 15 bundesligaških nastupa i dva pogotka u dresu Mainza. U dresu Dynamo Dresdena odigrao je i 18 utakmica u 2. Bundesligi, a jedino inozemno iskustvo do ove sezone imao je igrajući za švicarski Aarau.

A onda je prošlo ljeto napravio pun pogodak potpisavši za indijski Chennayin. Klub je završio na 8. mjestu prvenstvene ljestvice, a Slišković je bio odličan. Ukupno je u sezoni zabio 11 golova, od čega osam u prvenstvu i još tri u kup utakmicama. Ugovor s klubom istječe mu za osam dana, završetkom svibnja, stoga ostaje za vidjeti hoće li naplatiti dobra izdanja u tekućoj sezoni.

Za kraj spomenimo i da ga je kao trener u ovoj sezoni vodio bivši njemački reprezentativac hrvatskih korijena – Thomas Brdarić. Nekadašnji golgeter Fortune iz Kölna, Bayer Leverkusena, Hannovera i Wolfsburga, trenersku karijeru gradi već 14 godina, mahom kroz njemačke niželigaše, a od inozemnih iskustava, u životopisu je zabilježio vođenje albanske Vllaznije i makedonske Shkendije. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

indijska nogometna ligaIndijaIgor ŠtimacPetar Slišković

Ostale Vijesti