IBRAHEEM AL OMARI / REUTERS
IBRAHEEM AL OMARI / REUTERS

Nije se dugo zadržao u Alavesu: Taichi Hara ima novi klub (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 20:54

Karijeru nastavlja u 'japanskoj koloniji' u Belgiji.

Japanski napadač Taichi Hara ipak neće okusiti čari igranja u nekoj od Liga petice. Barem ne još neko vrijeme. 22-godišnjak koji je lani bio hit-igrač Istre 1961 ovog je ljeta prešao u Alaves, ali su ga iz španjolskog kluba odlučili poslati na jednogodišnju posudbu u belgijsku Jupiler Pro ligu gdje bi trebao skupiti kontinuitet igara te se još jednom dobro sezonom nametnuti za svoje mjesto pod suncem u Baskiji.

Njegov novi klub je St. Truiden, belgijski prvoligaš koji je prava mala japanska kolonija. Naime, vjerovali ili ne, St. Truiden u svojim redovima ima čak šest Japanaca, s tim da je Hara sad postao sedmi. Osim njih, tu je i Južnokorejac Seung-woo Lee koji je također opcija treneru Hollerbachu u vrhu napada.

Razlog zašto ovaj belgijski prvoligaš ima veliki broj japanskih nogometaša u svojim redovima leži u tome što je kompanija DMM.com preuzela kompletni vlasništvo kluba. Pogađate, riječ je o japanskoj kompaniji.

Hara je s Alavesom potpisao dvogodišnji ugovor, a u Istri 1961 je prošle sezone skupio 18 nastupa, osam pogodaka i tri asistencije. Njegov novi klub je na sebe preuzeo obvezu plaćanja njegovog ugovora, a ugrađena je i opcija da ga St. Truiden na kraju sezone otkupi.

Osim Hare, belgijski prvoligaš je ovog ljeta u svoje redove doveo i Daichija Hayashija iz Sagan Tosua, Rocca Reitza iz Borussije M'Gladbach te Aboubakaryja Koite iz Beverena za milijun eura.



Tagovi

Taichi HaraSint TruidenJupiler ligaAlavesposudba

Ostale Vijesti