REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Nije Real Madrid jedini velikan koji prati Majera: Hrvatski reprezentativac na meti PSG-a!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 10:50

Zamislite samo - Lovro vuče kontranapad, a nude mu se Messi, Mbappe i Neymar...

Lovro Majer nije mogao bolje odabrati kad je iz Dinama odlazio u inozemstvo. Track record Plavih je fenomenalan, europski klubovi znaju da kad im dolazi igrač iz hrvatske prijestolnice da dobivaju praktički gotov proizvod, ali čelnici Rennesa nisu mogli ni zamisliti da će standardni hrvatski reprezentativac tako dobro igrati odmah po svojem u Bretanju i da će u svega nekoliko mjeseci postati prva violina kluba.

Uz Terriera i Gouirija, Majer je i ove sezone jedan od najboljih igrača Rennesa koji nakon 16 odigranih kola drži četvrto mjesto Ligue 1. Igrao je veoma dobro 24-godišnji veznjak i na netom završenom SP-u, postigao je i pogodak Kanađanima nakon nesebične asistencije Mislava Oršića, a zbog njegove polivalentnosti Zlatko Dalić ga je koristio na nekoliko različitih pozicija te mu iz utakmice u utakmicu davao neke potpuno drugačije zadatke. A Majer ih je sve, bez ikakvih problema, ispunio.

Njegove dobre izvedbe, u Rennesu i reprezentaciji, nisu prošle nezapaženo. Ovog ljeta je bio blizu prelaska u Atletico Madrid, da bi se onda kasnije u utrku za njegovim potpisom uključio i Real Madrid. No, to ni je sve, jer Matteo Moretto s Calciomercata sada javlja kako Majera, između ostalih, prati i PSG!

Španjolski AS je prije 10-ak dana je istaknuo kako Rennes za svojeg ponajboljeg igrača traži između 35 i 40 milijuna eura. Milijun gore ili dolje neće biti presudan, zna se da vlasniku kluba Françoisu Pinaultu novaca na računu ne nedostaje, ali isto tako valja reći da se Majeru ne žuri otići iz kluba pod svaku cijenu budući da u istom uživa fenomenalan status.

Real Madrid je navodno spreman platiti 'koliko bude potrebno' da bi se dovelo 'novog Modrića', odavno igre zagrebačkog veznjaka prate čelnici Arsenala i Juventusa, a sad je i PSG 'bacio oko' na hrvatskog reprezentativca koji polako ulazi u najzrelije igračke godine. PSG je ljetos doveo trojicu središnjih veznjaka - Ruiza, Solera i Vitinhu – ali bi Galtier mogao posegnuti i za Majerom koji može jednako kvalitetno odigrati na nekoliko različitih pozicija. Uzmemo li u obzir da su mjesta u vrhu napada rezervirana za Mbappea, Messija i Neymara, pretpostavka je da bi Majer najveću šansu za nametnuti se u prvoj momčadi dobio na mjestu jedne od dvije 'osmice'. PSG igra u sustavu 4-3-3, na 'šestici' je siguran Veratti, dok bi se Majer za mjesto u momčadi borio s ranije navedenim trojcem koji je ljetos stigao u klub.

U svakom slučaju, službeni početak zimskog prijelaznog roka tek se treba dogoditi, a Majer već puni naslovnice svjetskih medija. Nas to ni najmanje ne čudi, svi znamo onu 'za dobrim konjem se prašina diže'… (I.A.S.)




Tagovi

Lovro MajerRennesPSGnogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti