Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Nije prvoaprilska šala: Roka Šimića želi jedan od najvećih klubova na svijetu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.11.21. | 10:00

U pet nastupa za U-21 reprezentaciju postigao je šest pogodaka, a njegova tržišna vrijednost raste iz dana u dan.

Hrvatska U-21 reprezentacija u ponedjeljak je svladala vršnjake iz Austrije rezultatom 1:3 čime su nakon šest utakmica u kvalifikacijama za Euro ostali stopostotni. Bišćanova družina igrala je sjajno, prvo ime utakmice bio je strijelac i asistent Luka Sučić, a svakako treba istaknuti i golčinu Lukasa Kačavende i fantastičan udarac glavom kapetana Bartola Franjića s kojim su mini Vatreni nakon manje od sat vremena igre bili u vodstvu 0:3.

Bila je to utakmica u kojoj Roko Šimić nije zabio, ali je zato napadač Red Bull Salzburga bio izvrstan. Vršio je presing na obrambenu liniju domaćina, 'tukao' se s njihovim braničima, radio da hrvatska krila što češće budu u situaciji jedan na jedan sa svojim čuvarima… Da skratimo, Roko je bio toliko dobar da nas priče kako zaslužuje poziv u A reprezentaciju više ni najmanje ne iznenađuju!

Sin legendarnog Vatrenog, Darija Šimića, ovog je ljeta napustio Lokomotivu i u transferu vrijednom četiri milijuna eura preselio u Red Bull Salzburg. Na prvu, mnogi će reći da Austrijanci nisu štedjeli, popriličan je to novac za nekoga tko je postigao tek tri pogotka u 1. HNL, ali nije puno vremena prošlo prije nego što se ispostavilo da su u Salzburgu itekako dobro znali što rade.

Naime, austrijski mediji javljaju da je za Šimića zainteresiran Real Madrid!

Tamošnji mediji navode kako je Šimić veoma sličan tip igrača kao Dušan Vlahović, trenutno jedan od najtraženijih napadača današnjice, ali kako za Šimića neće biti potrebno izdvojiti 80 milijuna eura koliko navodno čelnici Fiorentine žele za svoju devetku. Osim Reala, navodi se i interes Arsenala, Tottenhama, Milana i West Hama, a svakako mladom Šimiću u prilog ide i podatak da dolazi iz sportske obitelji te je svima jasna njegova posvećenost sportu.

Što se tiče klasičnih napadača u redovima Reala, Ancelotti na raspolaganju ima fenomenalnog Karima Benzemu, ali i Luku Jovića i Mariana Diaza koji, barem zasad, nisu oduševili otkako su stigli u klub. Diaz je već neko vrijeme u statusu ozlijeđenog igrača, ove sezone je upisao tek jedan nastup za kraljevski klub, dok Jović u sedam nastupa nije uspio postići pogodak.

Zanimljivo, u Castilli, mladoj momčadi Reala koju vodi legendarni Raul, briljira Andri Gudjohnsen, 19-godišnji sin najveće legende u povijesti islandskog nogometa, Eidura. Iako je za A reprezentaciju već standardan prvotimac, u Realu ne žele žuriti s Andrijem te ga ove sezone ubaciti u prvu momčad već smatraju da bi za njega bolje da ostane u mladoj momčadi do kraja sezone nakon čega bi ga tek sljedećeg ljeta priključili Modriću, Benzemi, Kroosu i ostalim 'velikim dečkima'.

Zasad se ne spominju nikakvi iznosi, ali sigurno je da bi u Salzburgu inzistirali minimalno na duplo većem iznosu od onog kojeg su izdvojili za Šimića ovog ljeta. U slučaju da se to ostvari, profitirala bi i Lokomotiva pa tako i na Kajzerici budnim okom prate sve vijesti vezane uz eventualni transfer Šimića.



Tagovi

Roko ŠimićReal Madridnogometni transferiZimski prijelazni rokRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti