REUTERS/Gustau Nacarino
REUTERS/Gustau Nacarino

Nije film, ali bi mogla biti filmska priča: Dani Alves se vraća u Barcelonu?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.11.21. | 08:51

Legendarni Brazilac idući tjedan odradit će sastanak s upravom kluba.

Dani Alves mogao bi se vratiti u Barcelonu, objavio je brazilski UOL! Uprava kluba i legendarni brazilski nogometaš idući tjedan naći će se na sastanku kako bi razgovarali o povratku Alvesa u redove Blaugrane, kluba za koji je brazilski bek odigrao 391 utakmicu te pritom zabio 21 pogodak uz 101 asistenciju.

Dani Alves ima 38 godina i teško da će u igračkom smislu biti igrač prevage u nastojanju Barcelone da se vrati na staze stare slave. No, riječ je o igraču koji zbog svojih godina nije skup, a svojim iskustvom, karakterom i karizmom svakako može biti od velike koristi Barceloninom 'dječjem vrtiću' kojeg predvodi njegov tek tri godine stariji bivši suigrač i veliki prijatelj Xavi Hernandez.

Osim toga, Alves je igrač koji je s Barcelonom osvojio čak 23 trofeja i igrač je koji je naučio pobjeđivati budući da je u karijeri osvojio ukupno 39 trofeja i srebrnu olimpijsku medalju.

Alves je u Barcelonu stigao 2008. iz Seville, na Camp Nou proveo je osam godina, a onda je 2016. kao slobodni igrač prešao u Juventus. U Torinu se zadržao godinu dana, od 2017. do 2019. bio je igrač PSG-a, da bi se prije dvije i pol godine vratio u Sao Paulo s kojim je raskinuo ugovor ovog ljeta.

Prvotni plan Alvesa bio je ostanak u domovini, no ulaskom Barcelone u 'priču' isti bi se mogao promijeniti.

No, da Alves neće biti samo produžena ruka Xavija na terenu, mentor Serginu Destu i Mouzssi Wagueu, nego i potencijalno igračko pojačanje za Blaugranu, potvrđuju njegovi nastupi za brazilsku olimpijsku reprezentaciju s kojom je prošlog ljeta stigao do finala olimpijskog turnira.

Alves je do rujna 2021., kada je raskinuo sa svojim posljednjim klubom, bio standardan i u prvoj momčadi Sao Paula za kojeg je odigrao 22 utakmice, upisao gol i četiri asistencije. Posljednji (119.) nastup za A reprezentaciju Brazila upisao je u rujnu ove godine. U 2:0 pobjedi nad Peruom dobio je posljednjih 27 minuta utakmice...

Alves i dalje ima ambiciju zaigrati za Brazil 2022. u Kataru i dohvatiti jedini trofej koji mu u karijeri nedostaje - naslov prvaka svijeta. Igranje za jedan od najboljih klubova svijeta svakako bi ga približilo tom cilju.



Tagovi

Dani AlvesBarcelonaSao PauloBrazilbrazilska nogometna ligaBrazilska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti