Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Nije bio dugo bez posla: Ivković ima novi angažman u aktualnom prvaku BiH

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 16:40

Napustio je Željezničar koncem prošle godine

Nije dugo bez posla bio Tomislav Ivković nakon što je koncem prošle godine sporazumno raskinuo ugovor sa Željezničarom. Sarajevo je zamijenio ua Banja Luku gdje je dobio posao u aktualnom prvaku Bosne i Hercegovine kao sportski direktor Borca.

„Razgovori su trajali skoro mjesec dana nakon čega sam došao do zaključka kako je ovo jedan veliki izazov za mene kao čovjeka i kao nogometnog stručnjaka. Vrlo dobro sam upoznat sa stanjem u klubu, imao sam dosta sastanaka, secirali smo svakog igrača i pojedinca i na kraju sam se odlučio da prihvatim ovaj izazov. Rad, red i disciplina je floskula koje se moramo pridržavati, da igrači imaju najbolje uvjete za rad kako bi svoje kvalitete mogli pokazati na terenu, a i onda od njih možemo tražiti maksimum. Nećemo dozvoliti da itko izlazi iz kalupa ponašanja i krši ustaljena pravila te nećemo dozvoliti da itko bude iznad kluba“, rekao je Ivković.

Ivković je ljetos preuzeo sarajevski Željezničar, ali se na Grbavici zadržao samo prvi dio sezone. Ivković je Željezničar predvodio na ukupno 21 utakmici. Ostvario je učinak od sedam pobjeda, osam remija i šest poraza. Prethodno je radio u Inter-Zaprešiću, Rudešu, Slaven Belupu, saudijskom Faisalyju te Lokomotivi u kojoj je boravio u dva navrata i s kojom je ostvario najveće uspjehe.

Ovo mu nije prvi posao sportskog direktora jer je istu funkciju obavljao u Karlovcu 1919, a bio je i pomoćnik Zlatku Kranjčaru u Vatrenima te te u Al Shaabu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i iranskom Persepolisu.


Tagovi

Borac Banja LukaTomislav Ivković

Ostale Vijesti