Foto: Istra 1961
Foto: Istra 1961

Nigerijski stoper prihvatio poziv legendarnog Nikopolidisa pa Istru 1961 zamijenio drugom grčkom ligom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.01.23. | 08:05

U Hrvatskoj je promijenio dva kluba, s tim da se u Puli nije naigrao.

Nakon godinu i pol dana provedenih u pulskom prvoligašu, nigerijski stoper Erhun Obanor napustio je redove Istre 1961 te će karijeru nastaviti u grčkoj Proodeftiki. Riječ je o novom grčkom drugoligašu kojeg je nedavno preuzeo legendarni Antonis Nikopolidis kojem je ovo ujedno i prvi samostalni posao (na seniorskoj razini) otkako je igračku karijeru zamijenio onom trenerskom. Nikopolidis je u klub stigao prije mjesec dana, klub je zatekao na 11. mjestu Super League 2 B, a budući da se trenutno nalaze u zoni ispadanja, uprava je dopustila nekoć slavnom vrataru da se ove zime pojača.

Nije 52-godišnjak gubio vrijeme, odmah je doveo tri pojačanja, a ‘poker’ je kompletirao dovevši Nigerijca iz Istre 1961 s kojim je dogovorena suradnja do kraja sezone. Budući da Obanor ove sezone nije upisao nijedan nastup za Zeleno-žute, u klubu mu nisu radili nikakve probleme te je s njim sporazumno raskinut ugovor nakon čega se kao slobodan igrač zaputio na jug Europe.

Obanoru je Istra 1961 drugi hrvatski klub čije je boje branio u HNL-u. U sezoni 18./19. je bio član Rudeša, ali budući da u svojoj drugoj sezoni u HNL-u zagrebački sastav nije uspio izboriti ostanak među ‘elitom’, nakon samo godinu dana odlučio se promijeniti sredinu. Otišao je Obanor u Albaniju, tamo je proveo dvije godine, da bi onda u ljeto 2021. stigao u Istru 1961. Kluba ga je predstavio kao svojeg novog igrača u isto vrijeme kad i Theophilusa Solomona, njegovog sunarodnjaka, ali nekadašnji napadač Rijeke, Partizana i Omonije u konačnici nije po drugi put u svojoj karijeri obukao zeleno-žuti dres zbog problema s papirologijom pa je tako Obanor ostao jedini Nigerijac u Puli.

U godinu i pol dana provedenih na zapadu Lijepe naše, s tim da je proljetni dio prošle sezone odradio u ciparskom PAEEK-u na posudbi, se i nije baš naigrao. Ukupno je u zeleno-žutom dresu skupio tri nastupa i jedan pogodak zbog čega ovaj rastanak nikoga ne može iznenaditi. Garcia traži stopere drugačijih igračkih karakteristika te je na toj poziciji veoma dobro pokriven te zasad nije izgledno da će Bjelanović sa svojim suradnicima tražiti zamjenu za 27-godišnjaka iz Benin Cityja.

Obanor nije prvi, a ni zadnji igrač koji će napustiti Istru 1961 ove zime. Puljani trenutno ‘filtriraju’ svoje redove, Garcia i Bjelanović imaju maksimalno povjerenje vlasnika te se u ovom trenutku slaže momčad koja će u drugom dijelu sezone nastojati biti jednako kvalitetna kao u prvom, ako ne čak i bolja. U petak, 20. siječnja, otvaraju drugi dio sezone na Aldo Drosini protiv Slaven Belupa, a budući da su u prvom međusobnom ogledu ove sezone razbili Farmaceute s uvjerljivih 3:0 u Koprivnici, jasno je zašto utakmicu dočekuju s velikim optimizmom.



Tagovi

Erhun ObanorIstra 1961

Ostale Vijesti