Reuters
Reuters

Nigerijski 20-godišnjak mađarskog prezimena u razmaku od tri minute zabio hattrick, a utakmicu ranije četiri gola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.03.23. | 18:50

U nepunih devet utakmica zabio je devet pogodaka.

Gift Emanuel Orban 20-godišnji je nigerijski napadač koji će vrlo brzo završiti u skautskim bilježnicama najvećih nogometnih klubova, ako već nije. Ovaj Nigerijac je prije manje od godinu dana stigao u norveški OBO te je u 24 nastupa zabio 19 pogodaka uz sedam asistencija. Krajem siječnja 2023. je za samo 3.3 milijuna eura Norvešku zamijenio belgijskim Gentom u kojem je u prvih osam utakmica zabio čak devet pogodaka.

Posebno impresivan bio je u posljednja dva prvenstvena kola, prvo je zabio jedini pogodak u minimalnoj pobjedi protiv Anderlechta, a onda je u periodu od 53. do 83. minute, znači u pola sata, zabio poker golova Zulte Waregemu u 6:2 pobjedi njegove momčadi.

Brzonogi G.E. Orban tu nije stao. U današnjoj uzvratnoj utakmici osmine finala Konferencijske lige između Basaksehira i Genta zabio je hattrick u periodu od 31. do 34. minute susreta! Ukupno mu je za hattrick bilo potrebno tri minute i 24 sekunde.

Gent na poluvremenu vodi s 4:0 (četvrti pogodak zabio je Cuypers u 37.) te je pitanje putnika u četvrtfinale praktički riješeno. Da stvar bude po Basaksehir gora, Orban je zabio pogodak i u prvoj utakmici koja je završila rezultatom 1:1.

U tijeku je drugo poluvrijeme dvoboja, a hunak ove priče Orban igru je napustio u 82. minuti susreta. Zamijenio ga je bivši igrač Milana Jens Peter Hauge. Basaksehir je počasni pogodak zabio u 88. minuti. Strijelac je bio Adnan Januzaj, bivši prvotimac Manchester Uniteda, koji je u igru ušao dvadeset minuta ranije.

Gent je tako postao prvi četvrtfinalist Konferencijske lige. Preostalih sedam saznat ćemo u četvrtak.

Golove s utakmice Basaksehir - Gent možete pogledati OVDJE. (nr)



Tagovi

Konferencijska ligaGift Emanuel OrbanGentIstanbul Basaksehir

Ostale Vijesti