Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Nigerijac koji je imao problema s vizom napustio Istru 1961 i pronašao novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 02.01.22. | 18:34

Za Puljane je odigrao samo tri utakmice.

Istra 1961 prolazila je pravu torturu s dva Nigerijca koja su pojačala redove Puljana. Istarski prvoligaš objavio je na Facebooku dovođenje Theophilusa Solomona i Erhuna Obanora, počele su pripreme, počela je i sezona, a Nigerijaca nije bilo u Puli. Problem su bile radne vize. Solomon na kraju nikada nije niti stigao u Istru 1961, klub je poništio ugovor, a Obanor nakon puno muke, ipak je.

"Svima dobro poznata priča koja je trajala gotovo dva mjeseca uspješno je završena. Obanor će nam dati dodatnu konkurenciju na stoperskoj poziciji, ciljano smo išli na njega i zadovoljni smo da je konačno s nama", rekao je nakon svih peripetija sportski direktor Istre 1961 Dario Dabac.

Međutim, u cijeloj polusezoni upisao je nastup u tri utakmice. Protiv Vuteksa Sloge odigrao je svih 90 minuta u kupu i zabio gol. I to je od njega bilo to. Dobio je još pola sata u četvrtfinalu protiv Gorice (poraz na penale) i devet minuta u 0:4 porazu od Hajduka.

Nakon pola godine provedenih u Puli, i 129 odigranih minuta, Obanor je napustio Istru 1961 i kao slobodni igra č potpisao za ciparski PAEEK, klub u kojem od Hrvata igra Matko Babić i koji se nalazi na 11. mjestu ljestvice s četiri boda više od posljednjeg Ethnikosa.



Tagovi

Istra 1961Erhun ObanorNigerija

Ostale Vijesti