Nigerijac je u Belgiju stigao ovog siječnja iz Litve, a sad ide u Ligue 1 za osam milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 11:40

Potpuni anonimac radi transfer kakav bi ti na igrici odbili izvršiti jer bi mislili da pokušavaš varati. P.S. Imamo još jednog Nigerijca koji slavi pogotke kao Obafemi Martins.

21-godišnji Nigerijac netko je tko je u tri godine praktički ostvario svoje snove te je sada postao igrač kluba iz lige petice koji ga je kupio za nevjerojatnih osam milijuna eura.

Moffi je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao s Kauno Žalgirisom u ljeto 2017. godine. Tamo su mu toliko vjerovali da je isti ugovor raskinut nakon samo šest mjeseci, ali nakon svega dva tjedna 'lutanja' javio se FK Riteriai koji mu je odlučio dati drugu, a vrlo vjerojatno i posljednju mu šansu. Jer, bez pretjerivanja i umanjivanja tamošnjeg nogometa, ali ako kao profesionalac ne uspiješ u Litvi, malo je europskih klubova koji će ti pružiti šansu.

Njegov odlazak u Vilnius, odakle dolazi ovaj klub koji je mlađi od Moffija šest godina, pokazao se kao pravi pogodak, kako za igrača, tako i za klub. Ukupno je odigrao 31 utakmicu, postigao je 21 pogodak, a njegove dobre igre prepoznali su u Kortrijku koji ga dovodi za skromnih 150 tisuća eura u siječnju ove godine.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/aATMXMomYN0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Riječ je o tipičnom transferu u kojem je ulog (relativno) malen, a povrat može biti ekstremno velik. I upravo to se na kraju i dogodilo.

Moffi se dobro snašao u novom klubu, u Jupiler Pro ligi odigrao je devet utakmica te je pritom postigao pet pogodaka. Njegovo je ime postalo poznato na nacionalnoj razini, ali izgleda da belgijsko prvenstvo prate i u Francuskoj budući da se unazad nekoliko dana Kortrijku javio Lorient koji je za mladog Nigerijca spremio pravo malo bogatsvo.

Naime, novi prvoligaš doveo je Moffija u svoje redove za ogromnih osam milijuna eura. Podsjećamo još jednom, riječ je o igraču koji ima ukupno odigranih 50 službenih utakmica, 26 postignutih pogodaka, a u siječnju 2018. dobio je raskid ugovora u klubu koji trenutno drži treće mjesto u prvenstvu Litve.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="fr" dir="ltr">A.L.E.R.T.E <br>▪️Rade de Lorient <br>Nouveau détecté <a href="https://t.co/VJC2Ph3A5b">pic.twitter.com/VJC2Ph3A5b</a></p>&mdash; FC LORIENT (@FCLorient) <a href="https://twitter.com/FCLorient/status/1311568925017157633?ref_src=twsrc%5Etfw">October 1, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

On je danas i službeno predstavljen kao novi igrač Lorienta, a upravo bi on i nesuđeni hrvatski reprezentativac Adrian Grbic trebali predvoditi sve napade kluba koji pod svaku cijenu želi ovu sezonu okončati u elitnom razredu francuskog nogometa.

Za Moffija možda većina nije čula, ali ako se njegov nogometni razvoj nastavi kako to u Lorientu od njega očekuju, onda nema sumnje da će njegovo ime postati sveprisutno u medijima diljem svijeta.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Ou-TX8j6Phg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(foto: Screnshoot)

 


Tagovi

transferiLjetni prijelazni rokKauno ŽalgirisKortrijkLorient

Ostale Vijesti