REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Ni Xavi, ni Pirlo: Laporta ima novog favorita za Koemanovog nasljednika

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 02.10.21. | 12:27

Preferira novog Nizozemca na klupi

Prema novim informacijama iz Barcelone predsjednik Joan Laporta je izabrao nasljednika Ronalda Koemana na klupi. Radio Catalunya izvještava da se Laporta odlučio za 51-godišnjeg Erika ten Haga, trenutnog trenera Ajaxa.

Laporta ima plan da dovede Ten Haga nakon utakmice protiv Atletico Madrida, ali njegov dolazak bi mogao biti nešto teži. Naime, Ten Hag ima važeći ugovor s Ajaxom koji traje do ljeta 2023. godine. S nizozemskim velikanom sjajni 51-godišnji trener je prije dvije godine došao do polufinala Lige prvaka, a u 177 utakmica na klupi ostvario je 130 pobjeda.

Španjolski mediji navode kako Ronald Koeman ima još jednu šansu protiv Atletica dokazati Laporti da može voditi Barcelonu.

„Nitko iz kluba mi nije ništa rekao. Čujem da je predsjednik bio tu u klubu, ali ga ja nisam sreo. Ovdje sam iz ljubavi prema klubu. Prihvatio sam ovaj posao iako sam znao da je situacija teška. Međutim, ona je sada teža nego što je bila kad sam tek došao“, kazao je Koeman uoči utakmice o svom statusu.

S druge strane veći dio navijača Barcelone želi Xavija na klupi koji je trener u Kataru, a predsjednik Barcelone smatra da on nije još uvijek spreman voditi momčad koja treba remont. Osim njega, posljednjih dana spominjali su se kao kandidati Andrea Pirlo i Roberto Martinez, a Laporta po svemu sudeći favorizira Ten Haga koji forsira omiljenu 4-3-3 formaciju predsjednika Barcelone.


Tagovi

BarcelonaJoan LaportaErik ten HagAndrea PirloXavi HernandezRonald KoemanRoberto Martinez

Ostale Vijesti