Ni Reus, ni Pulisic, ni bilo tko treći iz Bundeslige: Klopp u siječnju ide po zvijezdu iz Rusije!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.11.16. | 11:15

Brzonogi Promes se idealno uklapa u profil ofenzivca kakvog Kloppa traži, piše dobro obaviješteni Liverpool Echo.

Od dolaska Jurgena Kloppa kao potencijalna pojačanja Liverpoola uglavnom se spominju Marco Reus, Christian Pulisic, Mahmoud Dahoud i ostale zvijezde iz Bundeslige. Ipak, njemački stručnjak prati zanimljive nogometaše širom Europe, a jedan mu je zapeo za oko u Rusiji.

To je Quincy Promes (24), Nizozemac koji je eksplodirao ove jeseni u Spartaku iz Moskve. I natjerao Kloppa da o njemu počne razmišljati kao o potencijalnom napadačkom pojačanju na zimu. Jer ozlijeđen je Danny Ings, a neće biti sjajnog Sadia Manea, kojeg sredinom siječnja očekuje nastup na Afričkom kupu nacija.

Brzonogi Promes se idealno uklapa u profil ofenzivca kakvog Kloppa traži, piše dobro obaviješteni Liverpool Echo. Nizozemac može igrati bilo gdje u napadu, i lijevo i desno, a od dolaska u Rusiju u ljeto 2014. godine iz Twentea već je zabio 36 golova u 71 nastupu. Ove sezone dosad ima pet pogodaka na kontu i jedan je od najzaslužnijih što se Spartak nalazi na vrhu ruske Premier lige.

Ako Liverpool doista konkretno krene po Promesa, neće mu to biti jednostavan zadatak, jer je on u kolovozu produžio ugovor s moskovskim klubom do ljeta 2021. godine. Spartak će ga pak teško pustiti na posudbu, osim ako ona ne bi bila „uvod“ u transfer. No, Rusi ne pomišljaju prodavati svoju nizozemsku zvijezdu za manje od 30.000.000 eura.

Inače, Promes je rođen u Amsterdamu i prošao je omladinsku školu Ajaxa, ali nikada nije dobio pravu šansu. Karijeru je gradio u Twenteu i Go Ahead Eaglesu (posudba), a Spartak ga je doveo za 15 milijuna eura. Karta na koju Liverpool igra jest njegovo prijateljstvo sa Georginiom Wijnaldum, budući da su obojica nizozemski prvotimci.

Osim Promesa, Klopp u Rusiji cijeni i Sardara Azmouna, „iranskog Messija“ koji igra za Rostov, te se također nameće kao zanimljiva opcija Redsima...

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Jurgen KloppLiverpoolQuincy PromesSpartak Moskva

Ostale Vijesti