REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Ni Maradona, ni Pele, ni Messi, ni oba Ronalda: Kvaradona otkrio tko mu je bio prvi idol u djetinjstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 13:09

Hit igrač Napolija progovorio o svojim nogometnim počecima na ulicama Tibilisija, ali i kako gleda na usporedbe s Diegom Maradonom.

Liverpool je u utorak svladao Napoli na Anfieldu s 2:0 i nanio Napolitancima prvi poraz u tekućoj sezoni. Jednostavno je nevjerojatno koliko dominantno Napoli djeluje ove sezone, pogotovo kada znamo da su na ljeto ostali bez nekoliko 'kapitalaca', igrača koji su nosili igru Spallettijeve momčadi. Klub su napustili Lorenzo Insigne, Kalidou Koulibaly, Fabian Ruiz, Dries Mertens, David Ospina... a u grad podno Vezuva stigli su široj nogometnoj javnosti ne toliko poznati igrači poput Min-jaea Kima iz Fenerbahçea, Mathiasa Olivere iz Getafea, Giacoma Raspadorija iz Sassuola, te Hviče Kvarachelije iz gruzijskog Dinamo Batumija

Upravo je 21-godišnji Gruzijac najveće otkriće sezone. Napoli ga je plato 10 milijuna eura, a već sada vrijedi 35 milijuna, da ne dolazi iz skromne istočnoeuropske države vjerojatno bi vrijedio još barem duplo više, budući da je u 17 utakmica za Napoli već zabio osam pogodaka i upisao 10 asistencija, a od lipnja je u šest utakmica za Gruziju u Ligi nacija zabio pet golova uz tri asistencije.

Kvaratchelia je zbog svojeg teško izgovorivog prezimena ubrzo dobio nadimak Kvaradona, a u intervjuu za Correre dello sport, osvrnuo se na tu svoju novopečenu slavu.

"Ne obazirem se na sve te usporedbe. Mislim da je jako teško dohvatiti ovu razinu. Radim svaki dan na sebi, kako bih bio Kvara, a ne neki od velikana svjetskog nogometa. Usporedbe s Maradonom su pretjerane. On je jednostavno preveliki. Više mi se sviđa moj nadimak Kvara".

Na pitanje bi li radije osvojio Ligu prvaka ili Serei A, odgovorio je:

"Osvojiti Scuddetto je san, naravno. No, zašto bi se limitirali. zašto ne bismo osvojili oboje?"

Za kraj, odgovorio je na pitanje tko mu je uzor u nogometnom svijetu.

"Kao dijete bio mi je Cristiano Ronaldo, no, moja prva nogometna ljubav bio je - Guti. Kada smo igrali s prijateljima na Tbilisiju, gradu u kojem sam rođen, pisali smo si imena na majice u kojima smo igrali. Ja sam na svoju napisao Gutijevo ime". (nr)


Tagovi

Napoligruzijska nogometna reprezentacijaHviča Kvarachelija

Ostale Vijesti