Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Ni Dinamo, ni Rijeka: Neočekivini povratak Roberta Murića u HNL!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.02.24. | 11:09

Bio je jedan od najvećih talenata Dinama i Ajaxa, a sada se nakon dvije godine vratio u HNL.

Robert Murić svojedobno je kao elitni talent iz Dinama prešao u slavnu Ajaxovu nogometnu akademiju. Iako je zabio nekoliko sprektakularnih golova za drugu momčad Kopljanika, u seniorima nikada nije dobio pravu priliku te je nakon posudbe u Pescari prodan u Bragu. Murić se niti u Portugalu nije uspio nametnuti te se početkom 2019. odlučio na povratak u HNL.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Murić je u Rijeci proveo tri i pol sezone, bio je fantastičan. U 123 nastupa zabio je 38 pogodaka (neke zaista spektakularne), upisao 26 asistencija i bio je jedan od nositelja igre u Rijekinom pohodu na dva kupa, 2019. i 2020. godine, a do finala je stigao i 2022. godine. Tog ljeta prešao je u turski Konyaspor u kojem je igrao promjenjivo. U 53 nastupa zabio je četiri pogodaka uz isto toliko asistencija, no u posljednje vrijeme dobivao e sve manje šansi te je početkom veljače raskinuo ugovor.

Spominjalo se da bi se mogao vratiti u Rijeku, no umjesto na Kvarneru završio je na - sjeveru Hrvatske. Murić je rodom iz Varaždina, krenuo je s karijerom u Zagorcu, a kao klinac bio je odličan i u futsalu. Sada se priključio Slaven Belupu koji nakon 22 kola drži sedmo mjesto, s bodom više od Varaždina, ali i tek pet bodova manje od Osijeka, odnosno mjesta koje iduće sezone vjerojatno vodi u europska natjecanja.

Slaven Belupo u idućem kolu dočekuje Istru 1961, a očekuje se da bi se Murić mogao pronaći u zapisniku utakmice.



Tagovi

Robert MurićHrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoRijeka

Ostale Vijesti