@Reuters
@Reuters

Neymaru ostaje desetka, Messijev broj još nije poznat

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 16:56

Postoji nekoliko mogućnosti, no jedan broj ipak ima prednost

Ono što se već danima špekuliralo, sada je i sigurno. Leo Messi novi je igrač PSG-a. Nakon 21 godine provedene u Barceloni s kojom je osvojio 34 trofeja, Leo Messi ima novi klub.

Parižani dolaskom jednog od najvećih igrača svih vremena imaju ujedno i jednu od individualno najjačih momčadi svih vremena. Naravno da će taj 'status' morati potvrditi prije svega na terenu, a sve ispod osvajanja trostruke krune i donošenja prvog pokala Lige prvaka u Grad svjetlosti smatrat će se neuspjehom.

Dok će se službeno predstavljanje na Parku prinčeva obaviti sutra, PSG je Messijev potpis danas objavio u kratkom videu na svojim društvenim mrežama. U tom videu vidi se i kratka sekvenca na kojoj stoje dva dresa - Neymarov s brojem 10 i Mbappeov s brojem sedam. Između njih stoji ormarić s prekrivenom plahtom ispod koje se, očito, nalazi Messijev dres.

S kojim brojem, nije poznato, osim da to neće biti brojevi 7 i 10 koji je Messija proslavio u Barceloni.

Messi je profesionalnu karijeru započeo s brojem 19 na leđima jer je 'desetka' bila rezervirana za Ronaldinha. No, odlaskom Brazilca u Milan, Messi je 2008. preuzeo broj 10. I više ga nikada nije micao.

Messi je u dresu Argentine kratko nosio brojeve 15 i 18 (s kojim je osvojio Svjetsko juniorsko prvenstvo), no prije preuzimanja broja 10 od Juana Romana Riquelmea također je najviše nosio broj 19. S tim brojem zabio je svoj prvijenac u plavo-bijelom dresu, u 3:2 pobjedi Hrvatske u Baselu, a broj 19 nosio je i na svojem prvom Svjetskom prvenstvu, 2006. u Njemačkoj.

Samim time na broj 19 je, kladioničarskim rječnikom, najmanja kvota kao novom Messijevom broju, iako taj broj u PSG-u nosi Pablo Sarabia. Tko zna, možda se Messi posluži onom slavnom formula Ivana Zamorana koji je dolaskom brazilskog Ronalda u Inter morao devetku zamijeniti brojem 18, a između brojeva 1 i 8 stavio je jednostavno 'plus'. Jer, 1+8 čine 9. U Messijevom slučaju 1+9=10.

No, poznato je da se dresovi s brojevima 9, 10 i 11 najviše prodaju ('anomalija' je broj 23 kojeg su proslavili Michael Jordan, a kasnije David Beckham i LeBron James). Možda Messi iz marketinških razloga uzme broj 11 ili čak - devet.

Sve u svemu, vjerujemo da ćemo odgovor na ovo pitanje dobiti već sutra.


Tagovi

Lionel MessiParis Saint-GermainNeymarKylian Mbappé

Ostale Vijesti