Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Newcatsle siguran u idućoj rundi FA kupa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 22:03

U prvenstvu ne mogu do trijumfa, ali zato su u FA kupu sigurni...

Nogometaši Newcastlea prošli su u peto kolo engleskog FA kupa, u gostima su svladali neugodnog suparnika i pobijedili Fulham 2-0. Time je završen današnji program FA kupa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Po jedan pogodak postigao je Newcastle u svakom poluvremenu za prolaz. U 39. minuti za 1-0 je pogodio Longstaff, dok je nakon sat vremena Burn bio strijelac za 2-0 čime je slomljen otpor domaćina.

U posljednjih mjesec dana Newcastle je izgubio četiri prvenstvene utakmice u nizu, ali je slavio u oba ogleda FA kupa.

Podsjetimo, u prvoligaškom duelu četvrtog kola engleskog FA kupa nogometaši Brightona u gostima su pobijedili Sheffield United s čak 5-2.

U Liverpoolu su se također sudarili premierligaši, a Luton je iznenadio Everton i pobijedio 2-1. Pobjednički pogodak Luton je postigao u 96. minuti, a strijelac je bio Woodrow. Prije toga su gosti vodili 1-0 nakon autogola Mikolenka u 39. minuti, dok je jedini pogodak za Evertonu dao Harrison u 55. minuti.

Leicester, donedavni premierligaš, a sada vodeća momčad Championshipa, lako je pred svojim navijačima pobijedio Birmingham 3-0. Sve golove Leicester je postigao u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Vardy u 47., Akgun u 72. te Praet u 88. minuti.

Leeds i Plymouth će ponoviti utakmicu jer je prva, u Leedsu, završila 1-1, dok je nižerazredni Maidstone iznenadio Ipswich, drugu momčad na ljestvici Championshipa te je u gostima slavio 2-1. Gol odluke dao je Corne u 66. minuti.

U prethodna dva dana četvrto kolo FA kupa su preskočili samo Bournemouth i Manchester City, dok će ponovljene utakmice igrati Aston Villa - Chelsea, Nottingham Forest - Bristol City i Coventry - Sheffield Wednesday.

U nedjelju se sastaju West Bromwich - Wolverhampton, Watford - Southampton, Liverpool - Norwich i Newport City - Manchester United, dok u ponedjeljak igraju Blackburn - Wrexham.



Tagovi

FA CupFulhamNewcastleNewcastle United

Ostale Vijesti