Reuters
Reuters

Newcastleov zimski šoping u Serie A: Svrake dovode četiri igrača među kojima je i hrvatski reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 15:59

Brozović je odgovorio novinaru na pitanje - želi li ostati u Interu.

Nogometni svijet s nestrpljenjem iščekuje zimski prijelazni rok u kojem će, gotovo sigurno, glavnu ulogu imati Newcastle United, trenutno pretposljednja momčad Premier lige sa svega pet osvojenih bodova u 11 kola i jedina momčad lige koja još uvijek nije upisala prvenstveni trijumf.

Novi vlasnici Svraka predvođeni saudijskom grupacijom, čekaju u niskom startu ne bi li za početak pokupovali sve što se može kako bi prvo sačuvali prvoligaški status, a onda i krenuli u pohod na tron za početak Engleske, a onda i Europe.

Proteklih se tjedana mnogo igrača provuklo kroz tastature prije svega engleskih, a onda i europskih novinara, a posljednja imena koja se spominju u kontekstu novih igrača Newcastlea su Nathan Ake iz Manchester Cityja i čak četiri igrača iz Sere A - vratar Lazia i albanski reprezentativac Thomas Strakosha, talijanski reprezentativac i prvotimac Lazija Lorenzo Insigne te dva igrača milanskog Intera, Nizoemac Stefan De Vrij i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Izuzev De Vrija, kojem ugovor s Interom ističe na ljeto 2023., Strakoshi, Insigneu i Brozoviću ugovor ističe za nekoliko mjeseci, te bi Newcastle mogao biti posljednja nada za njihove aktualne poslodavce da barem nešto zarade na svojim prvotimcima umjesto da idućeg ljeta napuste klubove bez odštete. Jer, Newcastle nema vremena čekati da tim igračima istekne ugovor... tada bi već mogli biti drugoligaši. Newcastle se treba pojačati odmah. A novac im nije probelm.

Strakoshi prema Transfermarktu vrijedi 7.5 milijuna eura, De Vrij 50, Insigne 48, a Brozović 40 milijuna, no jedino bi se za De Vrija mogao tražiti puni iznos, dok bi ostalu trojicu Newcastle mogao dovesti za manju cijenu od tržišne jer iste igrače na ljeto mogu dovesti besplatni.

Status Brozovića, kao i suigrača mu u Interu i reprezentaciji Perišića, već je dugo na 'holdu', igrač traži veći ugovor nego što mu Inter želi produžiti i u ovom trenutku je izgledno da će Brozović na ljeto ili već na zimu imati novi klub.

No, ako je suditi prema samom Brozoviću, i Twitter korespondenciji koju je imao s talijanskim novinarom Fabriziom Biasinom, Brozovićeva želja je ostanak u Interu. Naime, Biasini je mimoišao klupsku PR službu i upitao direktno Brozovića želi li ostati u Interu, a Brozović je odgovorio s jasnim - 'Si' ('Da', op.a.).

Sve u svemu, trebamo se strpjeti još nešto više od 40 dana kada se otvara novi prijelazni rok. Što se Brozovića tiče, njegov Inter se okreće derbiju Serie A protiv Napolija, a njegov potencijalno-novi klub Newcastle prvu pobjedu u Serie A lovi protiv Brenforda na St. James Parku.

(2.30) Inter (3.35) Napoli (3.10)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

InterLazioMarcelo BrozovićLorenzo InsigneStefan de VrijNewcastle

Ostale Vijesti