REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Newcastle službeno uputio ponudu za Aubameyanga, imamo li prvog kapitalca na St. James's Parku?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 09:04

Ništa ne koči ovaj posao od brze i sigurne realizacije

Kada su otočki mediji plasirali vijest kako je Pierre Emerick-Aubameyang blizu prelaska u Newcastle, sve zainteresirane strane su mogle malo odahnuti. Arsenal Mikela Artete je taman proigrao i čini se da je Gabonac u Artetinim kalkulacijama – višak. Ne samo da je Aubi oduzeta kapetanska traka, već je i udaljen iz prve momčadi zbog zategutnih odnosa s trenerom koji je očito nezadovoljan količinom zalaganja koje daje ovaj nekoć ljubimac navijača s Emirata.

S druge strane, Newcastle pod hitno treba nekoga ili nešto, inače će projekt kupnje tog kluba doći pod znak pitanja njegove isplativosti. Najnovija akvizcija javnog fonda Saudijske Arabije je na samom dnu tablice Premier lige uz samo 11 bodova. Jedina slabija ekipa dosadašnjeg dijela prvenstva je Norwich, no oni su već jednom nogom “vani”. U sličnoj bi situaciji bio i Newcastle da nemaju gotovo pa neograničena sredstva, a otkup skupe napadačke opcije iz Arsenala bi trebao zaobići trenutno izglednu opciju ispadanja iz lige.

Svrake su poslale službeni upit. Žele posuditi Gabonca do ljeta za 20 milijuna funti i potom sami s njim dogovoriti suradnju kada mu ugovor istekne na ljeto. S obzirom na odnose između igrača i trenera, nema razloga da Arsenal ne pristane na takav prijedlog. Aubameyang je bio odsutan u utakmici protiv Manchester Cityja što je jasna poruka da se na njega ne računa.

Pierre sada seli u Kamerun na Afrički kup nacija, po povratku se očekuje rasplet ove situacije. Inače, Newcastle s ovim interesom pokazuje kako će možda ove zime brzati kada je u pitanju potrošnja. Iako je Auba svakako kvalitetan i donosi sa sobom barem deset golova do kraja sezone, Newcastle je deficitaran na svim pozicijama, dok su u napadu još koliko-toliko kompetentni sa Wilsonom i Saint-Maximinom.

Jedno je sigurno, Arteta je svojim potezima jasno poručio Aubi što misli o njegovom ponašanju posljednjih nekoliko tjedana pa je samo pitanje gdje će Gabonac nastaviti karijeru. Newcastle ime sve potrebne uvjete da dovede bivšu zvijezde Borussije Dortmund u svoje redove, samo je pitanje može li itko pomoći Svrakama da ne padnu u drugu ligu i tako prolongiraju projekt bogatih Saudijaca.



Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangArsenalNewcastle

Ostale Vijesti