Reuters
Reuters

Newcastle se raspitao za Chelseajev kvartet, ali... moći će dovesti samo jednoga

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 17:34

I to na posudbu....

Mirno je ovog ljeta bilo na Saint James' parku. Ako pitate navijače Newcastlea i previše mirno. Momčad sa sjeveroistoka Engleske dovela je tek trojicu igrača, od kojih je jednog otkupila nakon završene posudbe, što nikako ne zadovoljava pristalice kluba. Ipak, ima naznaka da bi se situacija mogla promijeniti, jer britanski Telegraf piše da su se Svrake raspitale za četvoricu igrača Chelseaja!

Za razliku od St. James' parka, na Stamford Bridgeu je bilo i te kako prometno u prethodna dva i pol mjeseca, Thomas Tuchel se u proteklom periodu riješio nekoliko nogometaša na koje ne računa, a u planu mu je dodatno rasteretiti igrački kadar. I Newcastle želi iskoristiti tu priliku kako bi se pojačao...

Konkretno Svrake su zainteresirane za četvoricu nogometaša londonskog kluba: Christiana PulisicaCalluma Hudsona OdoijaConora Gallahera i Armanda Broju. Prema informacijama Telegrafa, sportski direktor Newcatslea Dan Ashworth kontaktirao čelne ljude Bluesa i zatražio od njih da ga informiraju ako odluče nekoga od njih pustiti do kraja prelaznog roka.

Ipak, loša vijest za navijače Newcastlea je ta što bi njihov klub mogao da dovesti samo jednog, i to na posudbu! Iako glase za najbogatiji klub svijeta od kada su Svrake pale u ruke Saudijaca, Telegraf podsjeća da Newcastle ima problema s financijskim fair-playom. Zbog toga je uostalom Eddie Howe u nekoliko navrata tijekom pripremnog perioda isticao da će klub između ostalog morati i posuditi igrače, a to je ujedno i razlog zbog kojeg je Newcastle do sada potrošio “samo” 66 milijuna eura.

Primarni Haweov fokus do kraja prelaznog roka bit će jačanje napada, zbog čega su trojica od četvorice Chelseajevih igrača s liste ofenzivci. Hudson Odoi već neko vrijeme traži klub u kojem bi sakupljao minutažu - žele ga još Southampton, Licesster, Borussia Dortmund - a isto bi mogao tražiti i Pulisic s obzirom na to da je od početka prvenstva na terenu proveo tek nešto više od pola sata protiv Evertona i Tottenhama.

Gallaheru je također potrebno mjesto u startnoj postavi ako želi svoje ime pronaći na popisu reprezentacije Engleske za Svjetsko prvenstvo u Kataru (odigrao tek sedam minuta u prva dva kola), dok je sa Brojom situacija nešto drugačija. West Ham je nudio 30 milijuna eura za njega, ali je Čhelsea odbio ponudu i započeo pregovore s napadačem o produžetku ugovora (aktualni ističe na ljeto 2026.).

Najistureniji je u prva dva kola bio Kai Havertz, a Chelsea je poslije odlazaka Tima Wernera i Romelua Lukakua neko vrijeme bio u potrazi za napadačem i ukoliko ga pronađe nije isključeno da bi i Broja mogao na posudbu budući da je protiv Evertona i Tottenhema ukupno proveo 17 minuta na terenu...

Chelsea nakon uvodna dva kola Premier lige ima četiri boda, a u trećem gostuje kod Leedsa.

Preuzeto s mozzartsport.com.



Tagovi

NewcastleChelseaPremier ligaChristian PulisicConor GallagherCallum Hudson-Odoi

Ostale Vijesti