Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Neven Đurasek ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 21.06.21. | 15:08

Veznjak Dinama karijeru nastavlja na istoku Europe.

Neven Đurasek karijeru nastavlja u ukrajinskom prvoligašu Dnipru.

Požrtvovni veznjak posljednje dvije sezone proveo je na posudbi u matičnom klubu Varaždinu gdje je bio nositelj momčadi. Đurasek igra na poziciji središnjeg veznjaka, jednako je dobar u kreaciji kao i destrukciji, a u Dnipro stiže na poziv nekadašnjeg trenera Dinama Igora Jovićevića.

U istom je klubu proljetni dio prošle sezone na posudbi proveo Mario Ćuže, a za njega se ta posudba pokazala veoma dobrom odlukom budući da je bio standardan u prvih 11 te je u 12 nastupa u ukrajinskoj Premier ligi skupio sedam pogodaka i jednu asistenciju.

Đurasek je ove zime bio blizu prelaska u Rijeku kao dio transfera Ivana Nevistića i Daniela Štefulja u Dinamo. Spomenuti dvojac je Plave koštao četiri milijuna eura, ali je Rijeka osim odštete dogovorila i dolazak trojice igrača. Jedan je Roko Jurišić koji je na Kvarner stigao još zimus, dok bi preostala dvojica trebala put Rijeke ovog ljeta.

Prije nego li se nametnuo u Varaždinu, Đurasek je bio na posudbama u Istri 1961 i Lokomotivi. Ugovorno je vezan za Dinamo do ljeta 2025. godine, a osim Dnipra za njegovim je uslugama bila zainteresirana i Gorica koja ga je također htjela dovesti na jednogodišnju posudbu.


Tagovi

Neven ĐurasekBoksački klub DinamoDnjiproUkrajinaukrajinsko nogometno prvenstvoIgor JovićevićMario Ćuže

Ostale Vijesti