Ivo Cagalj/Pixsell
Ivo Cagalj/Pixsell

Netko mora i otići: Hajdukov stoper do kraja sezone na posudbi u Rumunjskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 17:02

24-godišnjak je ove sezone zaigrao tek deset puta.

Dolaskom Portgalca Ferra u redove Hajduka, Bijeli su dobili prijeko potrebnu širinu u zadnjem redu, čime su se i bekovi (Melnjak i Lovrencsics) djelomično oslobodili svojih defenzivnih obveza. Bijeli u formaciji 3-5-2 sada imaju puno više opcija, pa nije za čuditi da je nakon četiri jača ulazna transfera došao red da se privremeno s Poljuda presele neki igrači koji su ionako u prvom dijelu sezone imali slabiju   minutažu. Nakon Dolčeka koji je otišao Famalicao, danas je došao red na Kristiana Dimitrova koji će do kraja sezone pojačati redove Cluja.

24-godišnjak je ove sezone upisao svega 10 nastupa preko tri natjecanja pa nije za čuditi da je postao privremeni „višak“ u Hajduku koji sada ima četiri stopera. Oni su redom Josip Elez, Nikola Katić, Ferro i Stefan Simić. Puno se govorilo o prelasku na sustav 3-5-2 trajno, čak i u slučaju dolaska Kalinića što se i dogodilo, pa će biti interesantno vidjeti kako će Dambrauskas postaviti defenzivni red na Poljudu ove subote kada Hajduk slavi 111. godina postojanja prvenstvenim susretom protiv Slaven Belupa.

Dimitrov je u Hajduk došao početkom 2020. godine, a od tada je upisao ukupno 45 službenih nastupa uz tri postignuta pogotka. Zadnji nastup za Bijele imao je u prvenstvenoj pobjedi protiv Šibenika krajem siječnja ove godine.



Tagovi

Kristian DimitrovHajdukCluj

Ostale Vijesti