RODRIGO BUENDIA - Action Images
RODRIGO BUENDIA - Action Images

Nesuđeno pojačanje Dinama ovog ljeta prelazi u prašku Spartu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 16:19

Plavi su se u konačnici odlučili za dvojac iz HNL-a na njegovoj poziciji.

Casper Højer Nielsen ovog će ljeta postati novi igrač praške Sparte, javljaju danski mediji.

Pouzdani lijevi bek Aarhusa ove je sezone u danskoj Superligen skupio 20 nastupa, dva pogotka i pet asistencija, a ove je zime bio na korak do potpisa za zagrebački Dinamo.

Zapelo je oko odštete, iako je navodno Hojer bio prvi izbor struke Plavih. Nakon što do dogovora nije došlo, Dinamo se okrenuo igračima iz HNL-a pa su tako dovedeni Marijan Čabraja iz Gorice i Danijel Štefulj iz Rijeke koji će u Maksimirsku 128 doći tek na kraju sezone.

Sparta već dulje vrijeme traga za lijevim bekom, češki mediji javljaju kako su jako zadovoljni Hojerovim izvedbama ove sezone. Iako je Hojerova trenutna tržišna vrijednost 2,5 milijuna eura, Sparta bi ga mogla dovesti besplatno, ali onda bi ga morali čekati sve do siječnja 2022, godine budući da mu tad ističe ugovorna obveza s danskim klubom.

Sparta je po pitanju izbora novog lijevog dosta ambiciozna jer su prije Hojera gledali Babu Rahmana, bivšeg igrača Chelseaja, ali se on u konačnici odlučio za drugu opciju.

Ukoliko bi čelnici Sparte htjeli dovesti Hojera već ovog ljeta kako bi ga imali na raspolaganju cijelu sezonu, danski mediji navode kako će ga Aarhus pustiti za 1/5 tržišne vrijednosti. Naravno, sve to pod preduvjetom da Hojer prethodno ne produlji suradnju s klubom.

Osim Sparte, spomenutog Danca već neko vrijeme prati i Schalke, ali budući da će Rudari dogodine igrati u drugom rangu njemačkog nogometa, igrača čije su ambicije uskoro doći do reprezentacije svoje zemlje teško će primamiti u svoje redove…


Tagovi

Abdul Rahman BabaSparta PragCasper HojerCasper Hojer NielsenAarhustransferinogometni transferi

Ostale Vijesti