REUTERS/Anton Vaganov
REUTERS/Anton Vaganov

Nesuđeni novi trener Dinama prvi kandidat za novog izbornika Austrije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 08:07

Mlađa verzija Vahida Halilhodžića mogao bi debitirati u Gradskom vrtu

Austrija, prvi suparnik hrvatskim noogmetašima u ovogodišnjoj Ligi nacija, 3. lipnja u Osijeku, još nema izbornika, a kao kandidati se po medijima spominju mnogi legitimni i nerealni. Međutim, intrigiraju dva imena: Nike Kovača i Vladimira Petkovića.

Odmah da kažemo, bivši hrvatski izbornik i kapetan Vatrenih neće sada postati austrijski izbornik, zanima ga klupski posao, od ljeta će preuzeti neki klub, nema smisla špekulirati koji, ima interesenata za Kovačevim uslugama u Njemačkoj, Engleskoj i Francuskoj, a da se o Bliskom i Dalekom Istoku i ne govori.

Međutim, drugo ime i te kako je realna opcija, a kako piše Jure Burić, uvijek dobro obaviješteni dopisnik Sportskih novosti iz Beča, upravo je 58-godišnji Sarajlija najizgledniji kandidat. Obavio je Petković već razgovor s direktorom austrijskih nogometnih reprezentacija Peterom Schöttelom (njihov Pletikosa), a predsjednik Saveza Gerhard Milletich sljedeći bi tjedan trebao obznaniti ime nasljednika Nijemca Franca Fode.

Ne treba puno podsjećati da je Petković s velikim uspjehom vodio Švicarsku, s kojom je izborio četiri velika natjecanja, po dva Svjetska prvenstva i Eura, no nije se proslavio na sljedećem klupskom poslu, Bordeauxu, koji je zapao u financijsku krizu i na sigurnom je putu prema drugoj francuskoj ligi.

Vladimir Petković ima gospodski gard, izraženu društvenu kompomemtu, vrhunski je stručnjak, dokazano radi dobar posao na duge staze. Nije tajna da se o njegovim uslugama raspitivao i Zdravko Mamić, jer bio bi Petković idelan da vodi Dinamo, svojevrsna mlađa verzija Vahida Halilhodžića, no poručio je da ga “ne zanima Balkan”, dakle nijedan klub s prostora bivše Jugoslavije. Austrija? To već da…


Tagovi

Vladimir Petkovićvladimir petkovićAustrijaŠvicarskaŠvicarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti