Rob Gray-USA TODAY Sports
Rob Gray-USA TODAY Sports

Nestvarna forma Kreilacha: Zabio i dvaput asistirao, Real Salt Lake pomeo Colorado (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 15:06

Vukovarac je ove sezone skupio maestralnih 14 pogodaka i osam asistencija. Usporedbe radi, Gonzalo Higuain je na 10 pogodaka i pet asistencija, a Nani na devet pogodaka i sedam asistencija.

Nogometaši Real Salt Lakea sve su bliži svojem konačnom cilju za ovu sezonu, a to je plasman u doigravanje. Sinoć su na domaćem terenu svladali Colorado Rapidse rezultatom 3:1, a prvo ime susreta bio je Damir Kreilach.

Vukovarac nastavlja sa formom života. U pobjedu svoje momčadi ugradio je pogodak i dvije asistencije te je njegov Real Salt Lake u ovom trenutku na petom mjestu Zapadne konferencije. Odigrano je 29 prvenstvenih kola, do kraja regularnog dijela sezone očekuje ih još pet utakmica, a prvih sedam momčadi ostvarit će plasman u doigravanje.

No, ono nije tako sigurno kao što se na pravi pogled čini te je pred klubom iz Utaha još podosta posla. Naime, osmi Vancouver, koji da se sad okonča sezona ne bi ostvario plasman u doigravanje, ima tek dva boda manje od Real Salt Lakea.

Pobjeda protiv Colorada za njih je veliku poticaj budući da je njihov protivnik treća momčad konferencije. Kreilach je zabio za vodstvo već u 13. minuti, a s minimalnom prednošću domaćina otišlo se na predah. U nastavku, Vukovarac je prvo asistirao Rubinu u 57. minuti, zatim su gosti u 73. minuti smanjili preko Namlija, da bi konačnih 3:1 postavio Julio Santos, opet na asistenciju Kreilacha.

32-godišnji veznjak je u ovom trenutku četvrti strijelac MLS-a, ali i četvrti asistent. Zabio je 14 pogodaka, njih osam 'namjestio', a baš zbog njegove forme života Real Salt Lake je na odličnom putu da osigura doigravanje. Inače, njegova momčad je najbolji domaćin Zapadne konferencije te su dosad u 15 utakmica na domaćem terenu skupili devet pobjeda, četiri remija i dva poraza uz gol razliku 26:14.

Sljedeću utakmicu momčad iz Utaha igra u subotu, a protivnik im je Chicago Fire, 12. momčad Istočne konferencije koja je u 30 kola skupila svega 28 bodova. Posljednji susret ove dvije momčadi završio je bez pobjednika (1:1), dok je u ogledu prije toga Real Salt Lake na domaćem terenu slavio rezultatom 2:1, s tim da je Kreilach bio dvostruki strijelac (45', 75'), dok je za goste precizan bio Schweinsteigrer (48').



Tagovi

Damir KreilachReal Salt LakeMLS

Ostale Vijesti