Reuters/Carl Recine
Reuters/Carl Recine

Nesretni Mađari: Ponovno izvukli skupinu smrti

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.12.21. | 19:14

Nakon najteže grupe na Euru, dobili najtežu grupu u Ligi nacija.

Reprezentacija Mađarske zaista nema sreće. Na nedavno završenom Euru dobili su grupu s aktualnim svjetskim prvakom Francuskom, prvakom svijeta iz 2014. Njemačkom i aktualnim europskim prvakom Portugalom. Onda im se još ozlijedio najbolji igrač Dominik Szoboszlai... unatoč tome, odigrali su sjajan Euro, do same završnice držali su 'nulu' protiv Portugala, potom su remizirali s Francuskom, a onda i do 84. minute vodili protiv Njemačke. Goretzka je zabio za konačnih 2:2 koji su Njemačku gurnule u drugi krug, a Mađarsku poslali kući.

Mađari su izborili plasman na taj Euro kroz Diviziju B Lige nacija, a to je ujedno značilo i plasman u najvišu diviziju u kojoj su danas ponovno dobili skupinu smrti. Mađarska će ostanak u elitnoj diviziji tržiti protiv finalista prošlog Eura, Italije i Engleske te goropadne Njemačke koja je izborila plasman u Katar s gol-razlikom +32.

Dojam je da će Mađari biti puki prolaznici u skupini s tri elitne reprezentacije i tri velika rivala. No, to se mislilo i pred Euro...

Od ostalih skupina navedimo skupinu smrti divizije B u kojoj se nalaze 'skandinavski' i 'jugoslavenski' rivali Švedska, Norveška, Srbija i Slovenija.

U diviziji C zanimljiva je skupina C sastavljena od 'sovjetskog bloka' Slovačke, Bjelorusije, Azerbejdžana i pobjednika baraža Kazakhstan/Moldavija.



Tagovi

Liga nacijaMađarska nogometna reprezentacijaMađarska

Ostale Vijesti