REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Nervozni Kovač i treću utakmicu bez pobjede, Lens slavio u Monacu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 18:50

Dva izravna isključenja na terenu i žuti karton za bivšeg hrvatskog izbornika

Nogometaši Monaca na domaćem su terenu u sklopu 3. kola Ligue 1 danas dočekali sastav Lensa. Nakon remija s Nantesom (1:1) na otvaranju i poraza kod Lorienta (1:0) tjedan dana kasnije, Niko Kovač htio je ostvariti prvu ligašku pobjedu u novoj sezoni, ali – nije uspio. Gosti su slavili s 2:0 i tako se s punim plijenom vratili iz Kneževine.

Bila je to utakmica oskudna prilikama, nakon sat je vremena svaka momčad prema suprotnim vratima uputila po tri udarca, ali su domaćini bili nadmoćni u posjedu i broju dodavanja, kojih su skupili triput više od Lensa. Ipak, gostima su prednost imali u glavnom statističkom pokazatelju, a to je, jasno, broj golova.

Prvi pogodak na utakmici pao je u 51. minuti. Nakon što je i ranije znao zaprijetiti, napadač Ignatius Ganago potegnuo je po desnoj strani Monacove opasne zone, s desetak metara snažno šutirao, lopta se iz ruku izmigoljila domaćem vrataru Alexanderu Nubelu i u konačnici ušla u mrežu.

Pogodak Ganaga pogledajte OVDJE.

Rezultatski minus očito je zabrinuo nekadašnjeg hrvatskog izbornika Kovača, koji je u 57. minuti zaradio žuti karton. S druge strane, četiri minute kasnije, pao je crveni. Cheick Doucoure otvorenim je đonom startao na nogu igrača Monaca pred svojim kaznenim prostorom, a sudac nije dvojio i poslao ga van terena.

Crveni karton Doucourea pogledajte OVDJE.

Ni pet izmjena nije Monacu pomoglo da se vrate. Lens su pratili jedino po broju igrača na terenu. Naime, u 86. je minuti ruski veznjak Aleksandar Golovin također je zaradio izravni crveni karton. Kao i kod prvog isključenja, ponovno se radilo o neopreznom startu đonom, Golovin nije pazio te izjednačio broj snaga na terenu.

Isključenje Golovina pogledajte OVDJE.

I onda je Lens odlučio zaključiti priču. Drugi pogodak na utakmici, u 95. minuti dvoboja, zabio je nakon kontre napadač Simon Bokote Banza.

Pogodak Banze pogledajte OVDJE.




Tagovi

LensMonacoNiko KovačLigue 1

Ostale Vijesti