JOHN THYS/BELGA
JOHN THYS/BELGA

Neredi u Belgiji: Navijači uletjeli u teren, utakmica prekinuta, a Hara je za to vrijeme rušio Standard (FOTO, VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 10:41

Na utakmici Royal Uniona i Beerschota vidjeli smo ulazak gostujućih navijača u teren, ali ozbiljniji incident je ipak izbjegnut.

Nije uobičajeno iz Belgije dobivati informacije o navijačkim neredima, ali baš oni su ovog vikenda u prvom planu u Jupiler Pro ligi gdje je Royal Union SG nadomak senzacionalnog ostvarenja i osvajanja naslova prvaka. Podsjetimo, Royale Union je prošle sezone osvojio Drugu ligu (1B Pro liga), dok su sad veoma blizu toga da osvoje naslov prvaka i u elitnom rangu natjecanja u Belgiji. Branitelj naslova, Club Brugge, puše im za vratom, imaju dva boda manje, ali i utakmicu više, a razlog tome je što se jučerašnji ogled između Royale Uniona i Beerschota prekinuo zbog nereda navijača.

Naime, gostujući navijači utrčali su u teren u 82. minuti pri rezultatu 0:0 i krenuli prema tribini gdje se nalaze najžešći ultrasi Uniona. Do većih izgreda ipak nije došlo jer je policija pravovremeno reagirala, ali utakmica je nakon toga prekinuta.

Zasad nije poznato odluka belgijskog nogometnog saveza, a nije nemoguće da se utakmica registrira kao da je odigrana te da svakoj momčadi pripadne bod. Beerschot je na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Union prvi, a gostujući navijači teško se mire da dogodine više neće biti dio elite.

Za vrijeme dok se u Bruxellesu igrao ogled koji će ostati zapamćen po nečemu što se u Belgiji rijetko viđa, japanska kolonija u vidu Sint-Truidensa je na svojem terenu svladala Standard s uvjerljivih 3:0. Prvi pogodak na utakmici postigao je Taichi Hara, jedan od petorice Japanaca u redovima 'žutih', a za isti mu je asistirao Shinji Kagawa. Hari je ovo bio sedmi pogodak u 27 nastupa u Jupiler Pro ligi ove sezone, prvi je strijelac i drugi asistent Sint-Truidensea ove sezone pa je tako realno očekivati da će sljedeće sezone dobiti priliku u Alavesu.

Pogodak Taichija Hare pogledajte OVDJE



Tagovi

Taichi HaraSint TruidenSt. TruidenRoyal Union St. GilloiseJupiler liga

Ostale Vijesti