REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Nerazzurri aktivirali otkupnu klauzulu i za 10 milijuna eura trajno prisvojili 'novog Brozovića'

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.02.23. | 12:04

Ove sezone je skupio 20 nastupa za milansku momčad.

Kristjan Asllani trajno ostaje član Intera! Fabrizio Romano javlja kako su Narazzurri aktivirali otkupnu klauzulu i za 10 milijuna eura trajno prisvojili 'novog Brozovića' koji je od početka ove sezone bio na posudbi u klubu iz Empolija. Asllani igra na mjestu defenzivnog veznjaka, ima velike trkačke kapacitete, a Inzaghi je njegove usluge koristio u posljednjih osam utakmica što samo po sebi govori kako ovom 20-godišnjaku itekako vjeruje.

Asllani je 10 godina proveo u Empoliju (2012.-2022.), a prošle godine je upisao i svoje prve nastupa za reprezentaciju Albanije. S Interom je potpisao 4.5-godišnji ugovor, a na njegov se prvijenac još uvijek čeka. Inače, u Empoliju su sigurnu zadovoljni odrađenim poslom budući da je Asllani postao četvrti najveći izlazni transfer u klupskoj povijesti, a veći novac zaradili su samo na Ismaëlu Bennaceru (Milan, sezona 19./20., odšteta 17.2 milijuna eura), Hamedu Junioru Traoreu (Sassuolo, sezona 21./22., odšteta 16 milijuna eura) te Mattiji Vitiju (OGC Nice, sezona 22./23., odšteta 13 milijuna eura).

Nakon Marasha Kumbulle, koji je početkom prošle sezone prešao iz Verone u Romu za 26.5 milijuna eura, Kristjan Asllani je ostvario drugi najveći transfer od svih albanskih nogometaša. (rv)



Tagovi

InterEmpoliposudbatransfernogometni transferiZimski prijelazni rok 2023.

Ostale Vijesti