REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Neočekivan obrat u 'spašavanju vojnika Bayerna': Ivanušecov trener nasljednik Tuchela?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 10:20

Odluke bavarske uprave sve više frustriraju navijače bundesligaškog giganta

Bayern München odbija otpustiti Thomasa Tuchela čak i ako ispadne iz Lige prvaka protiv Lazija, obećali su mu vjernost, ne pred oltarom, ali pred navijačkim pukom - barem do kraja sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Frustrira to navijače, ne zbog ljutnje prema treneru, već zbog toga što su uvjereni da održavanje statusa quo neće donijeti ni naslov prvaka, a nagomilat će nervozu u svlačionici, komplicirajući pregovore o ugovorima koji bi na kraju mogli dovesti do zahtjeva za transferima, izlaznim naravno. Klupski kriterij za sljedećeg trenera je etablirani trener, ali u ovom trenutku ne izgleda realno s obzirom da je većina onih koje oni žele ili nezainteresirana za njih ili su u 'sretnim vezama' sa svojim klubovima.

Dakle, razlog tolikom povjerenju uprave kluba prema Tuchelu nije ni empatija ni ljubav prema njemu, nego činjenica da trenutno nemaju zamjenu, a dugoročno bi ta nemoć mogla biti velika šteta za giganta Bundeslige. Zato sada Bavarci proučavaju i druge opcije pa se dosta neočekivano na listi kandidata za spašavanje goruće situacije pronašlo i ime trenera Luke Ivanušeca. Prema minhenskom Abendzeitungu, trener Feyenoorda Arne Slot senzacionalan je obrat u ovoj sagi i dobro kotira u Bayernovim krugovima jer su Nijemci navodno impresionirani Slotovim stilom treniranja i rezultatima koje njegove momčadi postižu.

Ovaj 45-godišnji Nizozemac trenira Feyenoord od ljeta 2021. Pod njegovim vodstvom klub iz Rotterdama je prošle sezone osvojio Eredivisie, a u sezoni 2021./22. stigao je do finala Konferencijske lige, tijesno izgubivši od Rome (0-1). U tekućoj sezoni Feyenoord drži drugo mjesto nizozemske lige. Na proljeće je ispao iz Lige prvaka, završivši na trećem mjestu u skupini. U osmini finala Europske lige izgubili su od Rome u sudačkoj nadoknadi.

Ipak, primarni kandidat za Bayern ostaje glavni trener senzacionalnog Bayer Leverkusena, Xavi Alonso, no rekordni prvaci sigurno žele imati sve dogovoreno prije kraja sezone, a pitanje je želi li Xavi sada razgovarati o transferu. Ne bude li dogovor s njim tekao kako Bayern očekuje, možemo gledati senzacionalan prijelaz iz Eredivisie u Bundesligu.

Također je objavljeno da bi minhenski klub mogao razmisliti o dovođenju Roberta De Zerbija iz Brightona, no sav je fokus na Xaviju Alonsu. (eg)



Tagovi

Thomas TuchelArne SlotLuka IvanušecBayernLazioFeyenoord

Ostale Vijesti