Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Nenad Bjelica: "Samopouzdanje nam je srozano, moramo se riješiti blokade u glavi"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.08.22. | 23:45

Strateg Osijeka bio je očekivano razočaran nakon uvjerljivog poraza na Maksimiru.

Utakmica je počela jako loše za gostujuću momčad, Dinamo je poveo već u trećoj minuti, no Osijek se brzo konsolidirao, Dion Drena Beljo zabio je za izjednačenje, a Osijek je bio bolja momčad u prvom dijelu. No, u nastavku su gosti doživjeli totali raspad i Dinamo je na kraju slavio s 5:2.

"Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi. Gledali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili vrlo konkurenti, visoko smo pritiskali Dinamo, mogli smo imati i prednost. U nastavku je Dinamo bio puno bolji, lopta je prelagano došla do bokova, Dinamo ima kvalitetu u skoku, a to su i iskoristili. Želim Dinamu puno sreće u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Mi se pripremamo za Hajduk".

Osijek je u prvom dijelu igrao jako dobro...

"Nogomet se igra 90 minuta, ne 45. Ne smijemo se zavaravati jednim dobrim poluvremenom, trebamo nastaviti raditi. Ali, da, prvo poluvrijeme je jedina stvar koja je pozitivna iz ove utakmice. Ekipa je u mentalnoj blokadi, pogotovo kada nanižeš šest negativnih rezultata u nizu. Samopouzdanje nam je srozano. Samo pobjedama se možemo vratiti. Igrali smo bez nekolicine igrača, to je sigurno".

Bjelica je već u 10. minuti napravio prvu zamjenu nakon ozljede Slavka Bralića. Ulaskom Kristijana Lovrića Bijelo-plavi, danas crveni, počeli su igrati jako dobro.

"Dobro smo držali nakon ozljede Bralića. Imali smo izgledne prilike, imamo kvalitetu, ali imamo pad samopouzdanja, vjerujem u pozitivan rezultat idući vikend na Poljudu. Moramo naporno raditi i nadati se da ćemo pobijediti. Ne možemo gledati protivnika, nego sami moramo maknuti blokade koje imamo u glavama. Moramo biti kvalitetni i konkurentni kao u prvih 45 minuta protiv Dinama".

Kako komentirate situaciju Pere Bočkaja u dresu Dinama?

"Čestitam mu na dvije asistencije, ne mogu se miješati Čačiću u posao. On je jako koristan igrač, no Čačić najbolje zna kako ga i na koji način koristiti".

Dion Drena Beljo, jedan je zabio, a jedan mu je gol poništen. Koje su njegove konačne mogućnosti?

"Vjerujem da će doći na nivo najvećih europskih klubova. Vidjet ćemo hoće li klubovi koji ga žele dovesti izdvojiti iznos koji tražimo za njega. Prije sam rekao 10 milijuna eura, no vjerujem da bi se vlasnici kluba, koji odlučuju o njegovoj prodaji, zadovoljili sa sedam ili osam milijuna eura uz određene bonuse. No, ponavljam, o tome odlučuju vlasnici, ne ja, iako sam sportski direktor".

Kristijan Lovrić ušao je u 10., a izašao u 80.

"Nije dugo igrao, ušao je vrlo rano, odigrao je 70. minuta, dugi period bez utakmica i treninga je iza njega tako da je dobio dobru minutažu", rekao je za kraj Bjelica.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Nenad BjelicaNK OsijekOsijekDinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti